Σύσκεψη πραγματοποίησε στην Κομοτηνή ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος με στελέχη της Εγνατίας Οδού, της Αστυνομικής Διεύθυνσης και της Τροχαίας της Περιφέρειας.
Θέμα της σύσκεψης ήταν η απαγόρευση της κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων άνω των 3,5 τόνων στο περιφερειακό οδικό δίκτυο και η αντιμετώπιση ζητημάτων που σχετίζονται με την απαγόρευση αυτή.
Στη σύσκεψη συζητήθηκε η ανάληψη συγκεκριμένων δράσεων και ειδικότερα:
Α. Η ενημέρωση των οδηγών βαρέων οχημάτων που εισέρχονται από τις γειτονικές χώρες στην Περιφέρειά μας για την υποχρέωσή τους να κινούνται στον αυτοκινητόδρομο της Εγνατίας Οδού.
Β. Η τοποθέτηση από την Εγνατία Οδό ειδικών ενημερωτικών πινακίδων σε επιλεγμένα σημεία εξόδου από τον αυτοκινητόδρομο Α2 με τα οποία θα ενημερώνονται οι οδηγοί βαρέων οχημάτων ότι απαγορεύεται η μετακίνησή τους εκτός της Εγνατίας.
Γ. Η διατύπωση αιτήματος προς τα αρμόδια υπουργεία για την άμεση έκδοση της απαραίτητης Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τη διαδικασία επιβολής προστίμων.
Δ. Η διατύπωση αιτήματος προς το Υπουργείο Μεταφορών για την άμεση λειτουργία της διαδικασίας αδειοδότησης για τα οχήματα εκείνα που μπορούν να εξαιρεθούν από τη συγκεκριμένη απαγόρευση.

Προηγούμενο άρθροΈκθεση φωτογραφίας του Παύλου Κοζαλίδη με θέμα: “Αναζητώντας τη χαμένη πατρίδα”
Επόμενο άρθροΒουλευτές ΣΥΡΙΖΑ σε Τσακαλώτο: 2 χρόνια ψηφίζουμε μόνο νομοσχέδια … που δεν συμφωνούμε!