Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και υποψήφιος στη Β3 Περιφέρεια Αθηνών (Νότια) Τάκης Θεοδωρικάκος, έριξε «βολές» στον Αλέξη Τσίπρα κατηγορώντας τον για επαμφοτερίζουσα στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα του φράχτη στον Έβρο, επισημαίνοντας ότι είναι «όμηρος του ιδεοληπτικού ΣΥΡΙΖΑ», ενώ χαρακτήρισε «τίτλο τιμής» για τη ΝΔ την προτροπή Κασιδιάρη στους ψηφοφόρους του να την καταψηφίσουν. Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, ο κ. Θεοδωρικάκος εκτίμησε ότι το χθεσινό debate επιβεβαίωσε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει εξοικειωθεί με την ιδέα ότι το κόμμα του θα είναι δεύτερο στις εκλογές. 

«Ο κ. Τσίπρας χθες επιβεβαίωσε ότι είναι όμηρος του ΣΥΡΙΖΑ. Με εντυπωσίασε η επαμφοτερίζουσα και αμφίσημη θέση του για το θέμα του φράχτη. Δεν θα τον γκρεμίσει, αλλά δεν θέλουμε και να συνεχίσουμε… Έχει ένα στέλεχός του στο Ευρωκοινοβούλιο που πήγε να τινάξει στον αέρα κάθε πιθανότητα επιχορήγησης της Ελλάδας για το έργο του φράχτη και αντί να τον πετάξει έξω από τον ΣΥΡΙΖΑ τον ανέχθηκε και τον κάλυπτε. Και ταυτόχρονα προσπαθεί να κλείσει το μάτι στον κόσμο, γιατί γνωρίζει ότι η συντριπτική πλειονότητα του ελληνικού λαού θέλει το έργο του φράχτη γιατί έτσι αισθάνεται μεγαλύτερη ασφάλεια και για τα σύνορα αλλά και για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας μέσα στη χώρα. Γιατί όλοι γνωρίζουν ότι η εγκληματικότητα συνδέεται πολύ και με παράνομους μετανάστες οι οποίοι έχουν απομείνει – κάποιοι λίγοι- στη χώρα μας. Ο κ. Τσίπρας είναι προφανές ότι είναι όμηρος της πολύ σκληρής ιδεοληπτικής ρίζας του ΣΥΡΙΖΑ, του DNA του ΣΥΡΙΖΑ και δεν μπορεί να κάνει βήμα παραπάνω… Όσα έχει πει κατά καιρούς ότι γίνεται πιο ρεαλιστής, πιο κεντρώος και διάφορα άλλα τέτοια, δεν έχουν καμία βάση γιατί είναι όμηρος αυτών των αντιλήψεων».

Εκτίμηση του κ. Θεοδωρικάκου είναι ότι ο κ. Τσίπρας είναι πλέον εξοικειωμένος με την ιδέα ότι θα είναι δεύτερος στις εκλογές. Ο υπουργός, μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90.1», τόνισε χαρακτηριστικά: «Ο κ. Τσίπρας έχει εξοικειωθεί με την ιδέα ότι θα είναι δεύτερο κόμμα. Έχει μια στρατηγική που μεταβάλλεται κάθε τρεις μέρες. Μέσα στην προεκλογική περίοδο επώνυμα στελέχη του κόμματός του άνοιξαν το θέμα της κυβέρνησης ηττημένων, ο ίδιος το ξεπέρασε και το προσπέρασε πριν από μερικές ημέρες, αλλά το άφησε ορθάνοιχτο χθες.  Προφανώς ψάχνει να βρει συμμάχους γιατί ξέρει ότι θα είναι δεύτερος. Θέλει να αποφύγει τις εκλογές στις αρχές Ιουλίου γιατί αντιλαμβάνεται ότι αυτό θα τον οδηγήσει σε πολύ δυσκολότερη θέση. Με τον εκλογικό νόμο που θα γίνουν οι εκλογές στις αρχές Ιουλίου- τις οποίες θεωρώ βέβαιες- ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει λιγότερους βουλευτές. Και δεν είμαι βέβαιος ότι θα μπορέσει να αυξήσει το ποσοστό του στις δεύτερες εκλογές, διότι όταν όλοι θα έχουν συνειδητοποιήσει ότι είναι απολύτως βέβαιη η πρώτη θέση της ΝΔ και συντριπτικά πιθανή η επανεκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην πρωθυπουργία με αυτοδυναμία. Δεν μπορεί να θεωρεί κανείς  δεδομένο ότι θα πάρει υποχρεωτικά ο ΣΥΡΙΖΑ μεγαλύτερο ποσοστό στις δεύτερες εκλογές».

Προηγούμενο άρθροΒαρουφάκης: Να καταργηθεί η υποχρεωτική στράτευση
Επόμενο άρθροΑπ’ τη Βυζαντινή Καστροπολιτεία στα στρατόπεδο του θανάτου – Οι Εβραίοι του Διδυμοτείχου