Συνάδελφοι “δημοσιογράφοι” και πολιτικοί στην περιοχή, μας εγκάλεσαν για δημοσίευση ψευδών ειδήσεων ή ανακριβών ειδήσεων, επειδή αναδείξαμε ως γεγονός τον σχεδιασμό για εγκατάσταση μεταναστών και προσφύγων στον Έβρο.

Καθημερινά τις τελευταίες ημέρες και ο ραδιοφωνικός σταθμός Maximum fm 93,6 και το alexpoli.gr προχώρησαν σε δημοσιεύσεις που ξεκίνησαν από πληροφορίες της real news του Νίκου Χατζηνικολάου, και εμπλουτίστηκαν από έρευνα και ρεπορτάζ δικό μας στην περιοχή μας, και φανέρωναν ξεκάθαρα ότι υπάρχει σχεδιασμός να εγκατασταθούν σε οικίες στην περιοχή, μετανάστες και πρόσφυγες.

Για μια ακόμη φορά (μιας και δεν ήταν η πρώτη) οι “συνάδελφοι” αυτοί μένουν εκτεθειμένοι από την ίδια την εξέλιξη των γεγονότων. Το πρωί σήμερα δημόσια μιλώντας στον Δημήτρη Κολιό και στον Maximum fm 93,6,  ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ και ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Γιώργος Παυλίδης, αναφερόμενοι συγκεκριμένα στα 2 μέσα ενημέρωσης Maximum fm 93,6 και Αlexpoli.gr, ευχαρίστησαν για την ανάδειξη του θέματος και επιβεβαίωσαν ότι χάρη στην ανάδειξη του, σταμάτησε προς το παρόν ο όποιος σχεδιασμός που όπως επιβεβαίωσαν και οι 2, μέχρι χθες…υπήρχε κανονικά σε εξέλιξη.

Οι παραπάνω επιβεβαιώσεις αφήνουν έκθετους όσους για μια ακόμα φορά έσπευσαν να μας κατηγορήσουν, γράφοντας μάλιστα ότι “κοιτάξτε, εμείς δεν βάζουμε τέτοια ψεύτικα θέματα”. Προφανώς η ανικανότητα μη δημοσιογράφων να κάνουν τους δημοσιογράφους αναμασώντας μόνο ειδήσεις άλλων και δημοσιεύοντας μόνο ειδήσεις φίλων και γνωστών από κομματικά γραφεία και από πολιτικούς φίλους, ξεσκεπάζεται και αυτό ενοχλεί.

Μερικοί “συνάδελφοι” θεωρούν ότι αξιόπιστα θέματα είναι μόνο τα δελτία τύπου βουλευτών και κομματικών γραφείων ή κουτσομπολιά μεταξύ φίλων. Δε θα τους δώσουμε περισσότερη σημασία από αυτή που τους αξίζει. Μαθαίνουμε ακόμη ότι παραπονιούνται δεξιά και αριστερά γιατί έχουμε περισσότερη πληροφόρηση από αυτούς, με αποτέλεσμα να εκτίθενται και να γελοιοποιούνται, ζητιανεύοντας ουσιαστικά θέματα. Τους πληροφορούμε ότι οι καλές πηγές χτίζονται, δε χαρίζονται και χτίζονται με σοβαρότητα, δουλειά και κόπο. Φυσικά και δε βάζουμε στο παραπάνω καζάνι όλους τους συναδέλφους της περιοχής οι περισσότεροι από τους οποίους και δεοντολογία έχουν και τιμιότητα.

Κλείνουμε εδώ και αυτό το θέμα…γιατί δεν αξίζει να τους αφιερώσουμε ούτε γραμμή παραπάνω.

Alexpoli.gr

Ανδρέας Χονδρός

 

www.alexpoli.gr

Προηγούμενο άρθροΤ.Κουικ: “Το θέμα ήταν μια πραγματικότητα που έκλεισε οριστικά χθες-Από τον Νέστο και ανατολικά δεν δρομολογoύνται προσφυγές-μετανάστες”
Επόμενο άρθροΠαπανικολόπουλος Νίκος: Δεν προβλέπονται για τον LNG, ούτε αντισταθμιστικά ούτε τέλη διέλευσης