Καθώς το Πάσχα 2022 πλησιάζει και μείνανε μόνο λίγες ημέρες, τα σενάρια που «ακούγονται» για την εστίαση σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους είναι πολλά. Το σίγουρο είναι ότι θα είναι πιο «φυσιολογικά» και σίγουρα αρκετά καλύτερα και με πολύ λιγότερους περιορισμούς από τα δύο τελευταία χρόνια.

Όπως έχει γράψει πρώτο το Dnews, με καλά πληροφορημένες πληροφορίες, αναμένεται να «καταργηθεί» το πιστοποιητικό εμβολιασμού στις 18 Απριλίου, κάτι τέτοιο σημαίνει αυτόματα «ελεύθερη» είσοδος σε ανοιχτούς χώρους της εστίασης για τους ανεμβολίαστους, χωρίς δηλαδή να είναι απαραίτητο το rapid test για την είσοδο τους, ενώ ο ίδιος ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να απελευθερωθεί η πρόσβαση και σε κλειστούς χώρους, ίσως σε μεταγενέστερο χρόνο.

Όλα όμως θα εξαρτηθούν από τα επιδημιολογικά δεδομένα ως το Πάσχα, με πιθανότερη ημερομηνία, όπως ήδη έχουμε αναφέρει την 18η Απριλίου.

Μέχρι στιγμής όμως υπάρχουν τρία πιθανά σενάρια για το Πάσχα «στο χωριό».

Συγκεκριμένα, η πρώτη περίπτωση είναι να έχουν ελεύθερη είσοδο από 18 Απριλίου -εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι– σε ανοιχτούς χώρους σε καφέ, μπαρ και εστιατόρια, χωρίς rapid ή πιστοποιητικό εμβολιασμού, όμως θα ισχύει ο περιορισμός στους κλειστούς χώρους σε ανεμβολίαστους και σε όσους δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση.

Στη δεύτερη περίπτωση, το «στοπ» στο πιστοποιητικό εμβολιασμού μπορεί να «πάει» για Δευτέρα 2 Μαΐου, που σημαίνει ότι το Πάσχα οι ανεμβολίαστοι δεν θα μπορούν να βγουν για καφέ, φαγητό, ή ποτό χωρίς αρνητικό rapid test αλλά ούτε να καθίσουν σε εσωτερικούς χώρους.

Στη τρίτη περίπτωση και την πιο «απίθανη» να γίνει μέχρι το Πάσχα 2022 τουλάχιστον, είναι η επίσημη επιστροφή στην κανονικότητα, θα λειτουργούν όλα όπως προ κορονοϊού εποχή. Δηλαδή, εμβολιασμένοι, ανεμβολίαστοι και παιδιά, δεν θα έχουν κανέναν απολύτως περιορισμό και θα έχουν ελεύθερη είσοδο παντού και στους εσωτερικούς χώρους. Το συγκεκριμένο σενάριο πάντως αν δεν ισχύσει το Πάσχα, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να γίνει από 2 Μαΐου, που και ο καιρός θα είναι πια αρκετά καλοκαιρινός.

*Όποτε ανακοινωθεί η κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού είναι δεδομένο ότι θα αλλάξουν και οι κανόνες που οι πολίτες θα πίνουν τον καφέ τους ή θα τρώνε το φαγητό τους. Αναμένεται λοιπόν, οι αποστάσεις μεταξύ των τραπεζοκαθισμάτων να αυξηθούν (λιγότερα τραπέζια) ενώ δεδομένο φαίνεται πως θα είναι και το όριο καθήμενων ανά τραπέζι για την μεγαλύτερη ασφάλεια των πελατών.

ΠΗΓΗ www.dikaiologitika.gr
Προηγούμενο άρθροΈρχονται 40 μόνιμες προσλήψεις στη ΔΕΗ
Επόμενο άρθροHandelsblatt: «Η Ελλάδα ανακαλύπτει τον ορυκτό της πλούτο»