Επισκέψεις και συναντήσεις ενημέρωσης με σκοπό την ανάληψη δράσεων είχε την Τρίτη και Τετάρτη, 20 και 21 Απριλίου αντίστοιχα ο Αντιπεριφερειάρχης Αλιευτικής Πολιτικής της Περιφέρειας ΑΜΘ κ. Καραγιώργης Ανδρέας.

Την Τρίτη 20 Απριλίου επισκέφθηκε διαδοχικά την ιχθυόσκαλα Αλεξανδρούπολης, όπου σε συνάντηση με τον διευθυντή της κ Ποτό Δημήτρη, συζητήθηκαν τα πολλαπλά ζητήματα που αντιμετωπίζει, τόσο με τις πεπαλαιωμένες και ανεπαρκείς υποδομές, που δεν επαρκούν πλέον για τη στήριξη και εύρυθμη λειτουργία της ιχθυόσκαλας, όσο και τις πολλές ελλείψεις σε κρίσιμο και άκρως απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό. Αμέσως μετά υπήρξε συνάντηση ενημέρωσης με τον πρόεδρο του Αλιευτικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης κ. Σαρίκα Δημήτρη, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο, ιδίως δε με το εξαιρετικά κρίσιμο ζήτημα της ετήσιας πλέον εμφάνισης μεγάλων εκτάσεων φυτοπλαγκτόν στην ευρύτερη περιοχή αλίευσης του Θρακικού πελάγους, η παρουσία του οποίου δυσχεραίνει στον μέγιστο βαθμό τους αλιείς της παράκτιας και μέσης αλιείας, προκαλώντας ακόμη και ανεπανόρθωτες ζημιές στα αλιευτικά μέσα που χρησιμοποιούν. Για το ζήτημα αποφασίσθηκε να ζητηθεί η συμβουλευτική συνδρομή του Ινστιτούτου Αλιευτικών Ερευνών (ΙΝΑΛΕ) και η αποστολή υπομνήματος προς το υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Η ημέρα ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου κ. Πέτροβιτς, για ενημέρωση, συζήτηση και διερεύνηση πιθανότητας  ανάληψης κοινών πρωτοβουλιών και δράσεων προς επίλυση των ζητημάτων.

Την Τετάρτη 21 Απριλίου, ο κ. Καραγιώργης επισκέφθηκε τον Λιμένα Θάσου όπου σε συνάντηση με τον πρόεδρο τόσο του Αλιευτικού Συλλόγου Θάσου κ. Πυρήνα, όσο και με τον πρόεδρο του Αλιευτικού Συλλόγου Ξάνθης κ. Μανασαρίδη, καθώς και μέλη των δύο συλλόγων, συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν την αλίευση συγκεκριμένων ειδών, ιδίως των χταποδιών, τις περιόδους απαγόρευσης αλιείας τους τρόπους αλίευσης αλλά και γενικότερα θέματα που απασχολούν τον κλάδο και τους αλιευτικούς συλλόγους της Περιφέρειας.

Ο κ. Καραγιώργης πρόκειται να συνεχίσει τις ενημερωτικές επαφές με τους αλιευτικούς συλλόγους που λειτουργούν στην Περιφέρεια ΑΜΘ ώστε, σε συνεργασία και με τις Διευθύνσεις Αλιείας της Περιφέρειας, να διερευνηθούν οι βέλτιστες πρακτικές επίλυσης των ζητημάτων που αναδείχθηκαν.

Προηγούμενο άρθροnEuron: Ο «αόρατος Νέρωνας» – Το UAV που αναπτύσσεται στην ΕΑΒ
Επόμενο άρθροΠασχαλινό ωράριο καταστημάτων στην Αλεξανδρούπολη