Βρισκόμαστε σε μια περίοδο που κλιμακώνεται ένας νέος γύρος αντιλαϊκών μέτρων. Συγκυβέρνηση -με το σιγόντο και των υπόλοιπων κομμάτων του ευρομονόδρομου- Ευρωπαϊκή Ένωση, μονοπώλια θέλουν να ισοπεδώσουν κάθε εργασιακό δικαίωμα, να φτηνύνουν περαιτέρω την εργατική δύναμη που αποτελεί προϋπόθεση για να αυξηθεί η κερδοφορία τους και μέσω κρίσης. Καθημερινά γίνεται ολοένα και πιο ξεκάθαρο ότι δεν θα αφήσουν τίποτα όρθιο στην κοινωνική ασφάλιση, το τσεκούρι μας πιάνει όλους.

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά κάποια φασιστοειδή κάνουν τη βρώμικη δουλειά για τα αφεντικά τους, επιτίθενται με μανία στα πανό του ΠΑΜΕ που καλούν λαό και νεολαία να μην επιτρέψει να γίνει δούλος του 21ου αιώνα. Δεν μας πτοούν τέτοιες ενέργειες, θα βρουν μαζική απάντηση την Πέμπτη 22/10 στις 6:30μμ στο Δημαρχείο στο συλλαλητήριο σωματείων, φορέων που πήραν απόφαση για τη πραγματοποίησή του μετά από πρόταση του ΠΑΜΕ.

Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχία της 24ωρης γενικής απεργίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα στις 12 Νοέμβρη. Δεν πρόκειται να φιμώσουν τη δράση μας, τη φωνή μας. Γιατί η φωνή του ΠΑΜΕ ακούγεται καθαρά στις καρδιές όλων των άνεργων και εργαζόμενων που υποφέρουν, που δουλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί, συχνά απλήρωτοι, πολλές φορές με κίνδυνο και της ίδιας τους της ζωής.

Δίνουμε το χέρι σε όποιον σηκώνεται. Γνωρίζουμε ότι ο λαός μας έχει δεχτεί πολλαπλά χτυπήματα που φέρνουν απογοήτευση, τη λογική ότι τίποτα δε γίνεται. Τον καλούμε να σκεφτεί ότι παρόλα αυτά τη δύναμή του δεν την έχει χρησιμοποιήσει ακόμα. Υπάρχει δρόμος για φιλολαϊκή διέξοδο. Υπάρχει όσο ποτέ σήμερα ανάγκη να γίνει αυτό που δε δοκιμάσαμε το προηγούμενο διάστημα, γιατί την ανάθεση της λύσης σε σωτήρες τη δοκιμάσαμε με τραγικές συνέπειες. Να συμβάλουμε όλοι μας στην ανασύνταξη του ταξικού εργατικού κινήματος, στη συμμαχία με τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα που υποφέρουν. Εκεί υπάρχει διέξοδος.

Τοπική Γραμματεία Εβρου ΠΑΜΕ
Προηγούμενο άρθροΜια εικόνα, χίλιες λέξεις. Η τιμή της ασπιρίνης στην Ευρώπη
Επόμενο άρθροΙσόπαλοι ξανά Εθνικός και Ορεστιάδα (photos)