ΤΕΤΑΡΤΗ 8 Μαρτίου 2023

24ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Την τελευταία δωδεκαετία βιώνουμε απ’ όλες τις κυβερνήσεις την ολοκλήρωση της καταπάτησης των εργασιακών δικαιωμάτων, την εξαφάνιση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, τη συρρίκνωση του δημόσιου τομέα από εργαζόμενους φέρνοντας στα όριά τους όσους δουλεύουν, τα χιλιάδες οργανικά κενά σύμφωνα με τα οργανογράμματα που οι κυβερνήσεις έχουν υπογράψει, την εκ περιτροπής εργασία και τη μερική απασχόληση, τη δραματική μείωση στις αποδοχές μας, την ιδιωτικοποίηση δημόσιων υπηρεσιών και αγαθών, την υποβάθμιση των συνθηκών εργασίας σε σημείο να γίνονται οι συνθήκες επικίνδυνες για εργαζόμενους και πολίτες, την εξαφάνιση του κοινωνικού κράτους, γιατί όλες οι κυβερνήσεις έβαζαν και βάζουν πρώτα απ’ όλα το χρήμα και το κέρδος του κεφαλαίου αδιαφορώντας για τον άνθρωπο και για τις υπηρεσίες που παρέχονται.

Δυστυχώς οι κυβερνήσεις μαζί με τις αυτοδιοικήσεις Α΄ και Β΄ βαθμού κωφεύουν εγκληματικά όταν κάθε φορά οι «κακοί» στα μάτια τους συνδικαλιστές καυτηριάζουμε όλα τα παραπάνω και τονίζουμε την αναγκαιότητα των μέτρων και των αποφάσεων που πρέπει να ληφθούν. Επίσης εμπαίζουν και παραπλανούν συνειδητά την ελληνική κοινωνία ότι όλα «βαίνουν καλώς» και ότι για όλα φταίνε οι εργαζόμενοι και οι εκπρόσωποί τους.

Ότι έγινε στα Τέμπη το βράδυ της περασμένης Τρίτης ήταν ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα που έχει τη σφραγίδα όλων των κυβερνήσεων των τελευταίων χρόνων που ξεπούλησαν και ιδιωτικοποίησαν τις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες και μεταφορές της χώρας μας. Είναι εγκληματικές οι ευθύνες τόσο της κυβέρνησης της ΝΔ, όσο και όλων των κυβερνήσεων που άφησαν το σιδηρόδρομο με τεράστιες ελλείψεις και κενά στην ασφάλεια των δρομολογίων και των ανθρώπινων ζωών. Οι ευθύνες δεν παραγράφονται με την παραίτηση ενός υπουργού, ούτε κρύβονται πίσω από κροκοδείλια δάκρυα και διαγγέλματα.

Κυβερνήσεις – Ηellenic Τrain – ΟΣΕ, που είναι οι βασικοί εγκληματικοί κλειδούχοι, επιχειρούν να σβήσουν τις διαχρονικές ευθύνες που υπάρχουν για την υποχρηματοδότηση, την «απελευθέρωση» και την κατάτμηση του σιδηροδρομικού έργου και την αντιμετώπιση της ανθρώπινης ζωής ως κόστος.

Πρέπει να γίνει σύγκρουση τρένων ή να σκοτωθεί ένα παιδί σε σχολείο ή να γίνει ένα πολύνεκρο ατύχημα στο δρόμο ή να σκοτωθούν εργαζόμενοι σε ώρα υπηρεσίας για να ταραχτεί για λίγες μέρες η κοινωνία και να αποδώσει ευθύνες στους πραγματικούς υπαίτιους που είναι όλοι αυτοί που παίρνουν αποφάσεις για τη ζωή μας. Το πλέον δυσάρεστο όμως είναι, όταν καταλαγιάζει ένα τέτοιο συμβάν στη συνείδηση των ανθρώπων, και τότε ως «διά μαγείας» επιστρέφουμε στην καθημερινότητα του κοινωνικού αυτοματισμού που πολύ εύκολα καλλιεργούν ελέγχοντας τη μεγαλύτερη μερίδα των Μ.Μ.Ε.

Την εποχή της 4ης βιομηχανικής επανάστασης και των ψηφιακών εφαρμογών, αποτελεί πρόκληση για όλους τους κατοίκους της χώρας και ιδιαίτερα για τους κατοίκους του Έβρου να υφίστανται τις συνέπειες της εγκατάλειψης του σιδηροδρομικού και οδικού δικτύου και τις ελλείψεις σε αναγκαία έργα υποδομής και ασφάλειας. Τα τελευταία χρόνια οι κάτοικοι του Έβρου βιώνουν την υποβάθμιση της σιδηροδρομικής διασύνδεσης Ορμενίου-Αλεξανδρούπολης καθώς και σύγχρονων-ασφαλών προδιαγραφών διασύνδεσης με την υπόλοιπη Ελλάδα.

Απέναντι στις πολιτικές ευθύνες που υπάρχουν για κάθε υποβάθμιση του βιοτικού μας επιπέδου και του εργασιακού μας βίου, οφείλουμε να είμαστε άγρυπνοι και να μην επιτρέψουμε όλοι μαζί οι πολίτες, όλοι μαζί οι εργαζόμενοι ούτε να ξεχαστούν τέτοια τραγικά γεγονότα ούτε να τους χαρίσουμε άλλο πια τις ζωές μας.

Εμείς θα διεκδικήσουμε ένα καλύτερο αύριο για μας και για τα παιδιά μας. Γι’ αυτό διεκδικούμε και απαιτούμε:

  • Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις Δημόσιων οργανισμών-φορέων και δημόσιων αγαθών.

  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν τα χιλιάδες οργανικά κενά σύμφωνα με τα οργανογράμματα που υπάρχουν στο Δημόσιο.

  • Αύξηση των δαπανών για να βελτιωθούν οι κτιριακές εγκαταστάσεις και οι εξοπλισμοί των εργαζομένων σύμφωνα με τα πρότυπα υγιεινής και ασφάλειας που οι κυβερνήσεις έχουν ορίσει.

  • Σύγχρονες, ασφαλείς, φτηνές μεταφορές σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς κόντρα στην πολιτική που βάζει την ασφάλεια των επιβατών και τα δικαιώματα των εργαζομένων στο ζύγι του κόστους και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

  • Εργαζόμενους στις μαζικές μεταφορές και παντού με σταθερή δουλειά και σύγχρονα δικαιώματα.

  • Άμεσα μέτρα για το εκσυγχρονισμό των υποδομών, των μέσων και των συστημάτων ασφαλείας στις μεταφορές.

Στον αγώνα αυτό δεν πρέπει να είμαστε μόνοι μας οι εργαζόμενοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Στον αγώνα αυτό απέναντι σ’ αυτή την πολιτική που μας βλέπει ως νούμερα και αριθμούς και όχι ως ανθρώπους, ως οικογένειες, ως παιδιά, ως εργαζόμενους, ως τρίτη ηλικία πρέπει να είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε όλο το Δημόσιο να συμμετέχουν μαζικά στην απεργιακή κινητοποίηση, στην οποία καλούμε και όλους τους εργαζόμενους από κάθε επαγγελματικό χώρο και όλους τους συνταξιούχους και όλους τους νέους να ενώσουν τις δυνάμεις τους με τις δικές μας.

ΟΧΙ ΑΛΛΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ!

ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΦΩΝΗ, ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΑΥΤΌ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΓΚΑΛΥΦΘΕΙ!

ΤΕΤΑΡΤΗ 8 Μαρτίου 2023

Όλοι μαζί

Στην απεργιακή συγκέντρωση του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Έβρου

  • Αλεξανδρούπολη: Στις 12:00 μπροστά στο Δημαρχείο.

  • Ν. Ορεστιάδα: Στις 11:00 στην κεντρική πλατεία.

Για την Ε.Γ.

Ο Ο

Πρόεδρος      Γ. Γραμματέας

Τσίρτσης Παναγιώτης      Κουσινίδης Χαράλαμπος

Προηγούμενο άρθροΤο FSRU Alexandroupolis με κλάση DNV, ξεκινά με εργασίες μετατροπής στο ναυπηγείο Keppel
Επόμενο άρθροΗ Αλεξανδρούπολη κάνει ντρίπλα στον σχολικό εκφοβισμό και στέλνει ηχηρό μήνυμα κατά του bullying!