Οι νέες προκλήσεις αυτή τη φορά έρχονται από τον Τζιχάτ Γιαϊτζί, τον «πνευματικό πατέρα» του δόγματος της «Γαλάζιας Πατρίδας», ο οποίος έφτασε στο σημείο να μιλήσει για «άνοιγμα της πόρτας σε 5.000.000 μετανάστες», για να «τελειώσει η ιστορία με την Ελλάδα».

Συνεχίζει να προκαλεί η Τουρκία τη χώρα μας, την ώρα μάλιστα που η πίεση στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Εβρο έχει αυξηθεί με τους διακινητές μεταναστών να συνεργάζονται με τις Αρχές της Τουρκίας. Οι νέες προκλήσεις αυτή τη φορά έρχονται από τον Τζιχάτ Γιαϊτζί, τον «πνευματικό πατέρα» του δόγματος της «Γαλάζιας Πατρίδας», ο οποίος έφτασε στο σημείο να μιλήσει για «άνοιγμα της πόρτας σε 5.000.000 μετανάστες», για να «τελειώσει η ιστορία με την Ελλάδα».

Ο απόστρατος Τούρκος αξιωματικός του πολεμικού ναυτικού της Τουρκίας, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, ήταν σε παραλήρημα και μίλησε για δωρεά οπλικών συστημάτων στην Ελλάδα από τις ΗΠΑ αλλά και για πλάνα απόβασης των Τούρκων στην επικράτεια της χώρας μας. «Εκατοντάδες ελικόπτερα, άρματα μάχης και θωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού δωρήθηκαν, κάτι το απίστευτο», είπε μεταξύ άλλων ο Γιαϊτζί.

Στη συνέχεια, υποστήριξε πως ο αρχηγός του ΓΕΣ, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και ο πρωθυπουργός δήλωσαν ότι «με αυτή τη δωρεά ο στρατός της Ελλάδας θα φτάσει σε μια πολύ ανώτερη κατάσταση απέναντι από τον τουρκικό στρατό», και έτσι ήρθε μια ακόμα… έκρηξη του Γιαϊτζί.

«Δεν θα φτάσουν! Δεν θα φτάσουν! Δεν γίνεται αυτό. Ο μύλος με νερό από μακριά δεν γυρνάει. Χρειάζεται και θάρρος, το θάρρος που έχει το τουρκικό έθνος δεν υπάρχει σε κανέναν», φώναζε ο Γιαϊτζί, ο οποίος αμέσως μετά απείλησε με απόβαση και με υβριδικό πόλεμο την Ελλάδα. «Αν η Τουρκία κάνει απόβαση στην Ελλάδα με αυτούς που πάνε με τις μηχανές στα ματς, η ιστορία με την Ελλάδα τελειώνει. Μόλις ανοίξουμε την πόρτα σε 5.000.000 πρόσφυγες και τους ξαμολήσουμε στα νησιά, η ιστορία τελειώνει», είπε χαρακτηριστικά. Βέβαια, οι δηλώσεις των Ελλήνων αξιωματούχων, τις οποίες επικαλέστηκε, ουδέποτε έχουν γίνει ενώ για ακόμα μια φορά έδειξε την κατάσταση που επικρατεί στην Τουρκία και το κλίμα που υπάρχει μετά και τα περιστατικά στον Εβρο.

ΠΗΓΗ www.reader.gr

Προηγούμενο άρθροΑλλάζουν όλα στα ποδήλατα: Έρχονται πινακίδες κυκλοφορίας και υποχρεωτική ασφάλιση
Επόμενο άρθροΝότης Μηταράκης: «Ο φράχτης στον Εβρο θα επεκταθεί»