Η Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Έβρου συνεχίζει τις συζητήσεις με τους φορείς του νομού δια μέσω τηλεδιασκέψεων και με τη συμμετοχή πρώην υπουργών και τομεαρχών της Κ.Ο του κόμματος.

Την Πέμπτη 30-04-2020, η τηλεδιάσκεψη έγινε με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, με την συμμετοχή της πρώην υπουργού και τομεάρχη εργασίας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Έφης Αχτσιόγλου.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ Έβρου συμμετείχαν, ο συντονιστής της Ν.Ε Σπύρος Δέδογλου ο οποίος είχε και την ευθύνη του συντονισμού της συζήτησης, ο αναπληρωτής συντονιστής Μενέλαος Μαλτέζος, ο από τη θεματική ομάδα εργασίας, η Μαρία Καλλίθρακα του δημοσίου τομέα και ο Πέτρος Χασανίδης του ιδιωτικού. Στην τηλεδιάσκεψη, συμμετείχε, όπως σε όλες, και η βουλευτής του νομού Νατάσα Γκαρά.

Από τους εκπροσώπους των εργαζομένων παρόντες ήταν: Ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Έβρου κ.Ασπιώτης Στάθης, ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ορεστιάδας, κ. Κώστας Ζάχαρης, ο πρόεδρος του παραρτήματος Έβρου της ΑΔΕΔΥ κ. Τσίρτσης Παναγιώτης, ο πρόεδρος της Α’ ΕΛΜΕ κ. Ταταρίδης Γιάννης και από την Β’ ΕΛΜΕ ο κ. Χάρης Κουσινίδης και η κα Θεανώ Κακουλίδου.

Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο της υγειονομικής κρίσεις, όπου τα εργασιακά δικαιώματα κινδυνεύουν άμεσα από τις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων έδειξαν ότι κατανοούν την αναγκαία συνύπαρξη και αλληλοστήριξη, του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Αυτή η στάση, δημιουργεί προϋποθέσεις να μη υπάρξει για μια ακόμη φορά κοινωνικός αυτοματισμός, που επιτρέπει ευκολότερα την εφαρμογή αντιλαϊκών πολιτικών.

Η επιδότηση της εργασίας και όχι της αναστολής της, όπως προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, βρίσκει σύμφωνους τους εργαζόμενους, οι οποίοι φοβούνται ότι η ανεργία θα εκτιναχθεί σε πολύ υψηλά ποσοστά με καταστροφικές επιπτώσεις στην οικονομία.

Είναι σαφές ότι η μικρομεσαία επιχείρηση, η οποία υπήρξε η ραχοκοκαλιά της οικονομίας στη χώρα μας κατα το παρελθόν, κινδυνεύει με συρρίκνωση η οποία θα έχει ολέθρια αποτελέσματα.

Οι ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, με την εκ περιτροπής εργασία με τις αναιτιολόγητες απολύσεις, με την αναστολή συμβάσεων και μειώσεις μισθών μέχρι και 50% με πρόσχημα την πανδημία, φαίνεται ότι ήρθαν για να μείνουν κι αυτό οι άνθρωποι της εργασίας το αντιλαμβάνονται .

Το κοστολογημένο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την προστασία, όλων των εργαζομένων και ανέργων, πρέπει να αξιοποιηθεί από τον πρωθυπουργό, για να μην υπάρξη οικονομική ύφεση σε μη αναστρέψιμα επίπεδα.

Η Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ Έβρου, θα βρίσκεται σε συνεχή διάλογο, με όλους τους φορείς του Έβρου. Θα είναι συνεχώς δίπλα στους πολίτες, κάτι που είναι περισσότερο αναγκαίο στην παρούσα δύσκολη κατάσταση.

Προηγούμενο άρθροΤουρκία: 3.336 νεκροί – 124.375 κρούσματα
Επόμενο άρθροΩράριο Καταστημάτων Αλεξανδρούπολης μετά την άρση των μέτρων