Την έναρξη κατασκευής του αποτρεπτικού φράχτη στην περιοχή του νοτίου Έβρου και συγκεκριμένα στο χωριό Πόρος Φερών όπου ήδη έχουν ξεκινήσει εργασίες τις τελευταίες ημέρες, αναμένεται να εγκαινιάσει σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στον Έβρο.

Όπως αποκάλυψε το Evros-news.gr εδώ και ημέρες, ο κ.Μητσοτάκης θα έρθει στις 18 και 19 Οκτωβρίου στην περιοχή μας και θα επισκεφθεί την Αλεξανδρούπολη και τη Σαμοθράκη. Η επίσκεψη του θα έχει και ανεπίσημο χαρακτήρα, αφού θα βρεθεί κοντά στον γιο του Κωνσταντίνο που υπηρετεί την στρατιωτική του θητεία σε μονάδα Πυροβολικού της Αλεξανδρούπολης, αλλά θα βρεθεί και στην Σαμοθράκη, αλλά και στο σημείο που ήδη ξεκίνησαν οι εργασίες για τη δημιουργία του του φράχτη. Μάλιστα το συγκεκριμένο σημείο στο χωριό Πόρος, θεωρείται από τα πιο κομβικά αφού βρίσκεται απέναντι από τουρκικό στρατιωτικό φυλάκιο το οποίο είναι σε κοντινή απόσταση. Είναι δηλαδή ξεκάθαρο το μήνυμα που θέλει να στείλει ο Πρ4ωθυπουργός με την παρουσία του εκεί, τόσο για το λαθρομεταναστευτικό και την ξεκάθαρη πρόθεση της Ελλάδας ότι δεν είναι ξέφραγο αμπέλι, αλλά και την τουρκική προκλητικότητα του τελευταίου καιρού.

Να επισημάνουμε επίσης, ότι ήδη εδώ και αρκετό καιρό ξεκινήσει εργασίες βελτίωσης και ενίσχυσης του υπάρχοντος φράχτη που  είναι μήκους 12 χιλιομέτρων από τις Καστανιές ως τη Νέα Βύσσα. Εκεί γίνονται εργασίες βελτίωσης, επέκτασης σε ύψος και ενίσχυσης του φράχτη, προκειμένου να μην είναι εφικτό στους λαθρομετανάστες να τον ξεπεράσουν. Φυσικά, όπως είναι αναμενόμενο, η παρουσία του Πρωθυπουργού πάνω στα ελληνοτουρκικά σύνορα, έχει προκαλέσει συναγερμό στην περιοχή μας, τόσο στις ένοπλες δυνάμεις όσο και στις αστυνομικές, για ευνόητους λόγους. Κάποιες πληροφορίες πάντως, σύμφωνα με τις οποίες η τουρκική πλευρά θα επιχειρήσει να δημιουργήσει εντυπώσεις με τη συγκέντρωση αριθμού λαθρομεταναστών από την απέναντι πλευρά, δεν φαίνεται να επιβεβαιώνονται αυτή την στιγμή.

ΠΗΓΗ www.evros-news.gr

Προηγούμενο άρθροΠέντε κουτάβια εγκατέλειψε συμπολίτης μας… κι ενώ είχε ήδη εκδοθεί έκτακτο δελτίο καιρικών φαινομένων…
Επόμενο άρθροΠέντε νέα κρούσματα κορωνοϊού στη Θάσο… φόβοι για εστία μετάδοσης σε σχολεία