Ενίσχυση Α’ Λιμενικού Τμήματος Σαμοθράκης – τακτικές μεταθέσεις 2022

Η ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΘΡΑΚΗΣ θα ήθελε να αναδείξει για άλλη μια φορά το τεράστιο κοινωνικό έργο που προσφέρουν οι συνάδελφοι που υπηρετούν στο ΠΛΣ-614 Α’ Λ/Τ Σαμοθράκης στην κοινωνία του νησιού με τις μεταφορές ασθενών προς το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Πιο συγκεκριμένα, από τις αρχές του έτους έως και σήμερα το ΠΛΣ-614 πραγματοποίησε πενήντα τρεις (53) μεταφορές ασθενών ενώ για το έτος 2020 πραγματοποιήθηκαν πενήντα επτά (57), εκτελώντας παράλληλα τα λοιπά καθήκοντα του (προστασία εθνικών συνόρων – συμμετοχή στην επιχείρηση Ποσειδών).

Εν όψει της έλευσης ενός επιπλέον περιπολικού – ασθενοφόρου σκάφους, η Ένωση μας κρίνει σκόπιμο να επαναλάβει για πολλοστή φορά ότι το Α’ Λ/Τ Σαμοθράκης είναι μια Υπηρεσία που παραμένει διαχρονικά υποστελεχωμένη και στη δύναμη της υπηρετούν συνάδελφοι οι οποίοι έχουν υπερβεί κατά πολλά έτη τον προβλεπόμενο χρόνο παραμονής τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το γεγονός ότι για την στελέχωση του ΠΛΣ-614 αποσπώνται επί μηνιαίας βάσης στελέχη από άλλες Υπηρεσίες. Η ένταξη του νέου σκάφους στα μέσα που διαθέτει η Υπηρεσία θα απαιτήσει επιπλέον προσωπικό για την στελέχωση του τη στιγμή που η υπάρχουσα δύναμη ανέρχεται στα είκοσι τρία (23) στελέχη.

Είναι σαφές ότι η ενίσχυση με μέσα θα πρέπει να συνοδεύεται από την αντίστοιχη ενίσχυση σε ανθρώπινο δυναμικό και ιδιαίτερα όταν αφορά σε μία υποστελεχωμένη Υπηρεσία, Α΄ κατηγορίας, η οποία ήδη “βάζει πλάτη” και καταβάλλει προσπάθειες να μην γίνεται καμία έκπτωση τόσο στις παρεχόμενες Υπηρεσίες προς τους πολίτες όσο και στην αποστολή που έχει να επιτελέσει.

Συνεπώς θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα για την προσωρινή ενίσχυση της δύναμης με επιπλέον αποσπάσεις προκειμένου να λειτουργήσει εύρυθμα η Υπηρεσία.

Επιπλέον η αντικατάσταση των συναδέλφων, οι οποίοι έχουν συμπληρώσει κατά πολύ τον προβλεπόμενο χρόνο παραμονής τους και μάλιστα σε Υπηρεσία Α΄ κατηγορίας, στις επερχόμενες τακτικές μεταθέσεις του 2022 κρίνεται επιβεβλημένη καθώς θα αποτελέσει τόσο απτή όσο και ηθική επιβράβευση για την τεράστια προσπάθεια που έχει καταβληθεί και συνεχίζει να καταβάλλεται.

Προηγούμενο άρθροΚλείστε ηλεκτρονικά το ραντεβού σας με τις υπηρεσίες του Δήμου Αλεξανδρούπολης με τρία απλά βήματα!
Επόμενο άρθροΕστίαση: Κλειστά καταστήματα σε όλη την Ελλάδα την Τρίτη 16 Νοεμβρίου