Τιμητική εκδήλωση για τον «εθελοντισμό και τον Αλτρουιστή τακτικό εθελοντή αιμοδότη,» διοργανώνει το ερχόμενο Σάββατο στις 7.30μμ στο ξενοδοχείο Θράκη Παλλάς,ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αλεξανδρούπολης.

Στην εκδήλωση θα τιμηθούν τα μέλη του Συλλόγου που πρόσφεραν περισσότερες από 50 μονάδες αίματος και αιμοπεταλίων, με επαίνους που θα φέρουν την υπογραφή του προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.
Παράλληλα θα τιμηθεί με αναμνηστική πλακέτα και θα κηρυχθεί επίτιμο μέλος του Συλλόγου ο Ομότιμος καθηγητής Καρδιοχειρουργικής του ΔΠΘ Γιώργος Μπουγιούκας.

 «Στόχος μας μετά από τριάντα χρόνια δράσεων και προσφοράς, είναι να έχουμε αυτάρκεια για όλους τους ασθενείς με ασφαλές αίμα όλο τον χρόνο , με όσες μονάδες χρειάζονται οι ασθενείς, όταν το χρειάζονται και με ότι ομάδα χρειάζονται,» ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο πρόεδρος του Συλλόγου Αναστάσιος Κοντακίδης ,τονίζοντας πως «οι Σύλλογοι Αιμοδοτών πρέπει να κλείσουν για να μην φωνάζει κάποιος ελάτε να δώσετε αίμα.»
Ο ίδιος διευκρίνισε πως σήμερα υπάρχει επάρκεια στο νοσοκομείο του Έβρου παραδέχθηκε όμως ότι, αυτό γίνεται με πίεση χρησιμοποιώντας τη φράση «Φέρε αίμα για να γίνει επέμβαση.» Αυτός είναι απαγορευτικός όρος .Αυτή η συμπεριφορά που έχουμε μεταξύ ασθενή και ανθρώπων είναι απαράδεκτη για ένα πολιτισμένο κόσμο,» τόνισε ο κ. Κοντακίδης

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ

Προηγούμενο άρθροΣύλλογος Αρχιτεκτόνων Έβρου: Το Παραλιακό µέτωπο της πόλης µας και οι προοπτικές επιτυχίας
Επόμενο άρθροΑνακοινώθηκαν οι αντιδήμαρχοι Σαμοθράκης