Τον διακριθέντα μαθητή της Γ’ Γυμνασίου του 3ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης, Χρήστο Τριανταφυλλίδη, υποδέχτηκε σήμερα στο γραφείο του ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης. Τον μαθητή συνόδευαν οι γονείς του, Δημήτρης Τριανταφυλλίδης και Μαρία Καμπαρμούδη, η Διευθύντρια του σχολείου Ευφροσύνη Παταπάτη, η καθηγήτρια μαθηματικών Ελένη Κοκκίνη και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας Έβρου Δημήτρης Δούδης.

Ο δήμαρχος συνεχάρη τον Χρήστο για την αξιέπαινη και υποδειγματική προσπάθειά του, εκφράζοντας παράλληλα τον θαυμασμό του για το ήθος του, τον τρόπο σκέψης του και τις ικανότητές του. Συνεχάρη επίσης, τους γονείς του, τους καθηγητές του αλλά και τον Πρόεδρο της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας Έβρου για τη στήριξη που του παρέχουν, τονίζοντας πόσο σημαντικό είναι το υποστηρικτικό περιβάλλον για ένα παιδί που θέλει και μπορεί να εξελίξει τις δεξιότητες και ικανότητές του.

Ο Χρήστος Τριανταφυλλίδης διακρίθηκε στη 37η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα “Ο Αρχιμήδης” αποσπώντας το Γ’ Βραβείο, μεταξύ 540 μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου από όλη την Ελλάδα και σχολεία της διασποράς. Οι μαθητές αυτοί επιλέχθηκαν μετά από δύο διαδοχικούς Πανελλήνιους Διαγωνισμούς, τον «ΘΑΛΗ» (9/11/2019, συμμετείχαν πάνω από 14.000 μαθητές) και τον «ΕΥΚΛΕΙΔΗ» (18/01/2020, διαγωνίσθηκαν 4000 μαθητές οι οποίοι επιλέχθηκαν από τον διαγωνισμό της πρώτης φάσης.)

 

Προηγούμενο άρθροΝίκος Γεωργίαδης: “Πρέπει να απαγορευτεί και η χρήση του ποδηλατοδρόμου… αν κλείσει η παραλιακή το καλοκαίρι”
Επόμενο άρθροΟι μέλλουσες μητέρες έχουν τη δική τους «θέση» στον Δήμο Αλεξανδρούπολης