Πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ υπολογίζεται ότι θα δοθεί με τις επόμενες πληρωμές του ΕΛΓΑ, σε πληγέντες αγρότες του Έβρου, ανάμεσά τους οι

σκορδοπαραγωγοί της Βύσσας, οι παραγωγοί της περιοχής του Πέπλου και του Ποιμενικού Διδυμοτείχου.

Οι πληρωμές θα γίνουν πιθανότητα στις 10 Μαρτίου, και με αυτές, όπως ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο προϊστάμενος του ΕΛΓΑ Θράκης, Δημήτρης Πανταζής, θα έχει ολοκληρωθεί το σύνολο σχεδόν των πληρωμών για τις ζημιές του 2021.

Εκκρεμούν οι πληρωμές των βαμβακοπαραγωγών για τις ζημιές που είχαν τον Νοέμβριο του περασμένου έτους, για τις οποίες, ωστόσο, ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα είναι σε εξέλιξη οι εκτιμήσεις στα χωράφια και θα ακολουθήσει η διαδικασία των πορισμάτων.

«Το 2021 ήταν μια σχετικά κακή χρονιά, όχι όμως από τις χειρότερες», σχολίασε στις δηλώσεις του ο κ. Πανταζής, σημειώνοντας πως στη διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς ο ΕΛΓΑ Θράκης προέβη σε εκτιμήσεις για 568 αναγγελίες ζημιάς.

«Στον Έβρο, έχουν απομείνει τα πορίσματα για 27 αναγγελίες που αφορούν ζημιές στο βόρειο τμήμα του νομού, από καύσωνα, στον κολοκυθόσπορο και σε βιομηχανικά φασολάκια και για το νότιο τμήμα έχουν απομείνει 14 αναγγελίες και αφορούν κυρίως ζημιές σε μηδική, από βροχοπτώσεις».

Συνολικά, το κόστος των αποζημιώσεων που θα καταβάλει ο ΕΛΓΑ για ζημιές του 2021 στους τρεις νομούς της Θράκης, ξεπερνά τα 10 εκ. ευρώ.

ΠΗΓΗ ΕΡΤ –  Χρυσούλα Σαμουρίδου

Προηγούμενο άρθροΝικόλαος Καρδούλας: Η πανδημία οδεύει προς το τέλος, αλλά ο κορωνοϊός θα συνεχίσει να υπάρχει
Επόμενο άρθροΔήμος Kομοτηνής: Κοιτάζουμε την αναπηρία με άλλα μάτια