Τον ορεινό όγκο του Παγγαίου σχεδιάζει να αναδείξει η Περιφέρεια ΑΜΘ

Τον ορεινό όγκου του Παγγαίου, επισκέφτηκε τη Δευτέρα 12 Αυγούστου ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος στο πλαίσιο της προετοιμασίας σύνταξης ενός σχεδίου για την συνολική ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς, της βιοποικιλότητας, των δυνατοτήτων δασικής αναψυχής και αξιοποίησης εναλλακτικού τουριστών εμπειριών, ορεινών αθλητικών δραστηριοτήτων, καθώς και των στοιχείων που συνθέτουν τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του όρους, για παράδειγμα η διαχρονική εκμετάλλευση των μεταλλευμάτων που καθόρισαν ιστορικά γεγονότα, όπως ο αποικισμός της περιοχής από την αρχαία Αθήνα, η εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου κ.α.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Μαρκόπουλος, μεταξύ άλλων, επισκέφτηκε το καταφύγιο «ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ» το οποίο ανήκει και το διαχειρίζεται, ο ΕΟΣ Καβάλας 1933 και εκεί ενημερώθηκε για την κατάσταση της κτηριακής υποδομής και τις παρεμβάσεις που είναι σε εξέλιξη, από τον πρόεδρος του συλλόγου Θεόδωρο Παπαποστόλου και τον Γιάννη Πρασίνη, μέλος του Δ.Σ. Επίσης τα μέλη του συλλόγου ενημέρωσαν τον κ. Μαρκόπουλο ότι παρά τα προβλήματα που υπάρχουν, το Παγγαίο αποτελεί πόλο έλξης οργανωμένων ομάδων, με περιβαλλοντική και αθλητική δράση, από κάθε σημείο της Περιφέρειας ΑΜΘ αλλά και εκτός.

Στο προσεχές διάστημα θα συνεχιστεί ο διάλογος με τη διοίκηση του ΕΟΣ Καβάλας 133, καθώς και με άλλους φορείς που εμπλέκονται στην διαχείριση του ορεινού όγκου του Παγγαίου, αφενός για να βρεθούν λύσεις σε χρόνια ζητήματα που δυσκολεύουν την πρόσβαση των επισκεπτών, όσο και να υπάρξουν δράσεις ανάδειξης του.

 

Σε δήλωση του ο κ. Μαρκόπουλος τόνισε ότι «επισκέφτηκα το Παγγαίου με υπηρεσιακούς συνεργάτες με σκοπό να έχουμε μια σαφή εικόνα των προβλημάτων, αλλά και των δυνατοτήτων που υπάρχουν για την ανάδειξη αυτού του τόσο σημαντικού αναπτυξιακού πόρου που για δεκαετίες παραμένει αναξιοποίητος. Στις προθέσεις της Περιφέρειας ΑΜΘ, είναι μετά από διάλογο με τους σχετικούς φορείς, να υπάρξει ένας δυναμικός σχεδιασμός για την ανάδειξη του Παγγαίου και την βελτίωση της προσβασιμότητας σε αυτό. Ο σχεδιασμός του Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Χριστόδουλου Τοψίδη είναι, η Περιφέρεια ΑΜΘ να λειτουργήσει στην κατεύθυνση αξιοποίησης κάθε αναπτυξιακής δυνατότητα που υπάρχει και η οποία μπορεί να συμβάλει στην βελτίωση της τοπικής οικονομίας και της ευημερίας των τοπικών κοινωνιών».

Προηγούμενο άρθροΠαγκόσμια Ημέρα Φάρων: Eπισκέψιμος για το κοινό ο φάρος της Αλεξανδρούπολης, την Κυριακή 18 Αυγούστου
Επόμενο άρθροΤην 1η Οκτωβρίου η έναρξη λειτουργίας του Πλωτού Σταθμού Επαναεριοποίησης – FSRU