Κομβικά ζητήματα για την εκπαίδευση στον Έβρο και τη Θράκη, όπως την ίδρυση νέων τμημάτων στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, τις ελλείψεις εκπαιδευτικών στον Ν. Έβρου και τη λειτουργία Νοσηλευτικής Σχολής Διδυμότειχου, έθιξε κατά την παρέμβασή της στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Νατάσα Γκαρά.

Η ίδια αναφέρθηκε στην αναβάθμιση του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ) που «πρέπει να προχωρήσει άμεσα», επισήμανε την πρόταση στην οποία κατέληξε, μετά από μακρόχρονη διαβούλευση και επεξεργασία η Σύγκλητος του Ιδρύματος που προβλέπει την ίδρυση 8 νέων τμημάτων από την Ορεστιάδα μέχρι την Ξάνθη, αλλά και Πανεπιστημιακών Ερευνητικών Κέντρων στη Θράκη.

Η Ν.Γκαρά τόνισε ότι η συγκεκριμένη πρόταση είχε υιοθετηθεί από την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Παιδείας επισημαίνοντας ότι είχαν προβλεφθεί και οι πρώτες απαραίτητες χρηματοδοτήσεις, ώστε να εκκινήσει η διαδικασία ίδρυσης των νέων τμημάτων.

Επιπρόσθετα, στάθηκε στο γεγονός της ύπαρξης κτιριακών υποδομών που μπορούν να στεγάσουν και να φιλοξενήσουν αυτά τα νέα τμήματα, αλλά και στο θετικό αντίκτυπο που θα έχει αυτή η εξέλιξη συνολικά για την τοπική κοινωνία και την ανάπτυξη της περιοχής.

Παράλληλα, η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις σημαντικές ελλείψεις που συνεχίζουν να υπάρχουν σε πολλά σχολεία του Έβρου, ιδιαίτερα στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, αλλά και σε ότι αφορά την Ειδική Αγωγή/Παράλληλη Στήριξη.

Συγκεκριμένα, η Νατάσα Γκαρά έθεσε το ερώτημα στην υπουργό και στην αναπληρώτρια υπουργό Παιδείας «πως ακριβώς αισθάνονται όταν γνωρίζουν ότι σε μία ακριτική περιοχή όπως ο Έβρος, δεν υπάρχουν στα τέλη Οκτώβρη καθηγητές σε βασικά, πανελλαδικώς εξεταζόμενα, μαθήματα (Μαθηματικά, Φυσική κλπ)».

Επιπλέον, η ίδια αναφέρθηκε στην ανάγκη να προχωρήσουν άμεσα όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να ξεκινήσει δυναμικά τη λειτουργία της η αναβαθμισμένη σε Πανεπιστημιακή από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, Νοσηλευτική Σχολή Διδυμότειχου.

Επισήμανε δε ότι κάτι τέτοιο θα είχε πολλαπλά οφέλη και για την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου αλλά και για την οικονομική, και όχι μόνο, τόνωση και ενίσχυση της ευρύτερης περιοχής του Νομού Έβρου.

Ταυτόχρονα, η Ν.Γκαρά σχολίασε αρνητικά το γεγονός  ότι στους 3,5 μήνες της νέας διακυβέρνησης η Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής συνεδρίασε, σήμερα, μόλις για πρώτη φορά.

«Αυτό, αναδεικνύει τις απαράδεκτες κοινοβουλευτικές πρακτικές που έχει αποφασίσει να ακολουθήσει το κόμμα της ΝΔ και έχει ως αποτέλεσμα πολύ σοβαρές διατάξεις που αφορούν στο χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Παιδείας, να έρχονται προς ψήφιση ως τροπολογίες σε άσχετα νομοσχέδια χωρίς διαβούλευση», σημείωσε η κα Γκαρά.

Τέλος ανέφερε, ότι οι νομοθετικές πρωτοβουλίες και οι εξαγγελίες της υπουργού Παιδείας μας επιστρέφουν δεκαετίες πίσω, ενώ συμβάλλουν στην υποβάθμιση του Δημόσιου ενισχυμένου χαρακτήρα της Παιδείας.

Προηγούμενο άρθροΟ Ματθαίος Αντωνιάδης εξελέγη Αντιπρόεδρος στο Σύνδεσμο Ποντιακών Σωματείων ΑΜΘ της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος
Επόμενο άρθροΣτο “σφυρί” το κατάστημα του Αριστοτέλη Ωνάση , στην Αλεξανδρούπολη