Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο Ρουμάνοι τουρίστες αναμένονται φέτος στην Ελλάδα την περίοδο του καλοκαιριού, με ιδιαίτερη προτίμηση στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και ειδικότερα την Καβάλα και τη Θάσο.

Αυτό τονίστηκε στη διάρκεια ενημερωτικής συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Καβάλας, με πρωτοβουλία του γενικού προξενείου της Ρουμανίας στη Θεσσαλονίκη Νικολάε Νταν Ντίμα και τη συμμετοχή του Φλοριάν Ντανιέλ Μαζιλού συμβούλου προξενικών υποθέσεων στην πρεσβεία της Βουλγαρίας.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των ρουμανικών αρχών οι φετινές αφίξεις Ρουμάνων τουριστών αναμένεται να αγγίξουν το 1,3 εκατομμύρια, 100.000 περισσότεροι από το 2019.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν τοπικοί αξιωματούχοι από τους δήμους Καβάλας και Θάσου, την αντιπεριφέρεια Καβάλας, την Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας, το γενικό νοσοκομείο Καβάλας καθώς και εκπρόσωποι του τμήματος τουρισμού της δημοτικής κοινωφελούς επιχείρησης του δήμου Καβάλας.

Συνωστισμός στα σύνορα

Το βασικότερο ζήτημα που τέθηκε στη συνάντηση από τους εκπροσώπους των προξενικών αρχών των γειτονικών χωρών, αφορούσε στους συνοριακούς σταθμούς, όπου παρατηρείται μεγάλος συνωστισμός οχημάτων και ζητήθηκε από τις ελληνικές αρχές να βρεθούν λύσεις, ώστε να μειωθεί ο χρόνος που αναλώνουν οι τουρίστες για να περάσουν τα σύνορα.

Οι εκπρόσωποι των δύο γειτονικών χωρών, αφού εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους για τη διοργάνωση της συνάντησης, σημείωσαν ότι η Ρουμανία είναι η πρώτη χώρα που ξεκινάει τέτοιες ενημερωτικές συναντήσεις, χαρακτηρίζοντας εξαιρετικά χρήσιμη τη συζήτηση μεταξύ των εταίρων.Υπογράμμισαν μάλιστα ότι εξέτασαν όλα τα τεχνικά θέματα που σχετίζονται με την άφιξη Ρουμάνων τουριστών στην Ελλάδα, τα μέτρα που πρέπει να εφαρμοστούν για την επιστροφή στην κανονικότητα και βρήκαν άμεση ανταπόκριση από τις ελληνικές Αρχές στις προτάσεις που κατέθεσαν.

Τόσο ο δήμαρχος Θάσου Λευτέρης Κυριακίδης όσο οι εκπρόσωποι της αντιπεριφέρειας, των Σωμάτων Ασφαλείας αλλά και ο διοικητής του νοσοκομείου διαβεβαίωσαν τους Ρουμάνους και Βούλγαρους αξιωματούχους ότι οι υποδομές στους τομείς της υγείας και της ασφάλειας των τουριστών είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει κατά τη διαμονή τους στην Καβάλα και την Θάσο. Επίσης, υπογραμμίστηκε, πως οι φορείς της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης θα βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τις προξενικές αρχές για την επάρκεια των δημόσιων υπηρεσιών που προσφέρονται στους τουρίστες.

ΠΗΓΗ www.imerisia.gr

Προηγούμενο άρθροΚινηματογράφο «ΗΛΥΣΙΑ»: Πρόγραμμα Προβολών από 30/6 έως 6/7
Επόμενο άρθροΘερινό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων από 01.07.22 – 31.08.22