Σε εκθετική τροχιά βρίσκεται η διασπορά του νέου κορωνοϊού στην Τουρκία, με τον υπουργό Υγείας της γειτονικής χώρας, Φαχρετίν Κότζα,να κάνει λόγο για πενταπλάσια αύξηση των νέων κρουσμάτων το τελευταίο εικοσιτετράωρο.

Οι ημερήσιοι θάνατοι από κορωνοϊό στην Τουρκία ανήλθαν σε 217 τις τελευταίες 24 ώρες, αυξάνοντας το συνολικό αριθμό των θανάτων σε 15.531.

Η Τουρκία ανέφερε 31.712 νέα περιστατικά της νόσου συμπεριλαμβανομένων 6.213 συμπτωματικών ασθενών, το τελευαίο εικοσιτετράωρο, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη.

Περίπου 5.846 ασθενείς ανέκαμψαν την περασμένη ημέρα, αυξάνοντας τον αριθμό στους 447.361, ενώ ο αριθμός των θανάτων αυξήθηκε σε 15.531 με 217 νέους.

Ο αριθμός των ασθενών σε κρίσιμη κατάσταση ανέρχεται τώρα σε 5.901, αν και ο ρυθμός αύξησης σε σοβαρές περιπτώσεις μειώνεται.

Μιλώντας μετά τη συνάντηση του Επιστημονικού Συμβουλίου για τον κορωνοϊό στην πρωτεύουσα Άγκυρα, ο Κότζα δήλωσε:

«Υπάρχει μια πενταπλάσια αύξηση στον ημερήσιο αριθμό των περιπτώσεων COVID-19 και αύξηση των θανάτων κατά 55% σε σύγκριση με το προηγούμενο ζενίθ τον Απρίλιο».

«Ο συνολικός αριθμός των τεστ κορωνοϊού έφτασε τα 20 εκατομμύρια και οι θετικοί μας αριθμοί υπερέβησαν τα 1,5 εκατομμύρια. Από αυτούς, 550.000 ήταν συμπτωματικοί μια ορατή ασθένεια», δήλωσε ο Κόκα.

ΠΗΓΗ www.cnn.gr

Προηγούμενο άρθροΚράτος και Έθνος … το έγκλημα που δεν τιμωρείται, επαναλαμβάνεται – Άρθρο του Αρθούρου Καραγκιοζίδη
Επόμενο άρθροΟ νομός Έβρου βρίσκεται στην 4η θέση αναζήτησης των Ελλήνων χρηστών της Google για το 2020!