Μια σκανδαλώδης κίνηση ήρθε από την Αθήνα, που το τελευταίο διάστημα έχει αυξήσει την ένταση σε Αιγαίο και Μεσόγειο, γράφουν τα μέσα ενημέρωσης της Τουρκίας, με αφορμή αυτήν τη φορά την επίσκεψη του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου στον Εβρο.

«Ανεβάζουν την ένταση»

«Δηλώσεις που ανεβάζουν την ένταση έκανε ο έλληνας επιτελάρχης Κωνσταντίνος Φλώρος, ο οποίος πραγματοποίησε επιθεωρήσεις στα τουρκικά σύνορα», γράφει η τουρκική Hürriyet (απ΄όπου και η εικόνα επάνω).

Και προσθέτει ότι «Ενώ η ένταση στο Αιγαίο συνέχιζε ν’ ανεβαίνει με τις δηλώσεις από την Αθήνα, ήρθε μια κίνηση από τον έλληνα επιτελάρχη Κωνσταντίνο Φλώρο να την αυξήσει.

»Ο Φλώρος, ο οποίος μοιράστηκε τις φωτογραφίες που τράβηξε στη συνοριακή πύλη Κήπων που βρίσκεται απέναντι από τη συνοριακή πύλη İpsala στον ποταμό Meriç μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας στη Θράκη, στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συμπεριέλαβε τις ακόλουθες δηλώσεις:

»“Η πρώτη μας στάση είναι η γέφυρα των Κήπων. Το προσωπικό του σταθμού επιτήρησης εκτελεί τα καθήκοντά του με αφοσίωση. Καλή χρονιά με υγεία και δύναμη. Ο Eβρος (Meriç) δεν έπεσε, δεν θα πέσει”».

«O Φλώρος δεν κάθεται ήσυχα», τονίζει για το ίδιο θέμα στον τίτλο της η τουρκική Yeni Şafak, ενημερώνοντας ότι «Αυτήν τη φορά ήρθε στα σύνορα με την Τουρκία».

«Νέα πρόκληση από την πόζα-μανεκέν του Ελληνα. Νέα πρόκληση από την Ελλάδα που κόντρα στην ψύχραιμη στάση της Τουρκίας συνεχίζει τις προβοκατόρικες ενέργειες», προσθέτει.

«Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Κωνσταντίνος Φλώρος αφού επί τρεις μέρες επισκέφτηκε στρατιωτικές μονάδες σε νησιά του Αιγαίου και κοινοποίησε φωτογραφίες, αυτήν τη φορά δημοσίευσε φωτογραφία από τη γέφυρα του Εβρου απέναντι από τη συνοριακή πύλη των Ιψάλων» σημειώνει στον πρόλογο.

«Σε αμφισβητούμενα νησιά»

Και επαναλαμβάνει στο κείμενο ότι «Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Κωνσταντίνος Φλώρος που επί τρεις ημέρες επισκέφτηκε στρατιωτικές μονάδες σε αμφισβητούμενα νησιά στο Αιγαίο, σήμερα απογευματινές ώρες, εμφανίστηκε στη συνοριακή πύλη των Κήπων που βρίσκεται στον Εβρο, στα ελληνοτουρκικά σύνορα και απέναντι από την συνοριακή πύλη των Ιψάλων, στη Δυτική Θράκη».

Για να καταλήξει, και η Γενί Σαφάκ, με την ανάρτηση του Α/ΓΕΕΘΑ: «Ο Eβρος δεν έπεσε, δεν θα πέσει».

Πηγή: tourkikanea.gr

Προηγούμενο άρθροΑστυνομικοί έσωσαν με κάρπα γυναίκα στο Τελωνείο Κήπων
Επόμενο άρθροΘεοδωρικάκος: “Το Spiegel ζήτησε συγγνώμη για τη δήθεν νεκρή Μαρία – Ο ΣΥΡΙΖΑ κρύβεται”