Εβδομαδιαία τουρκική εφημερίδα που απευθύνεται στους πλούσιους Τούρκους είχε ολοσέλιδο αφιέρωμα για τον ελληνικό τουρισμό.

H εφημερίδα Oksijen επαίνει την Ελλάδα για το γεγονός ότι έχει στρίψει την πλάτη της στον μαζικό τουρισμό των πεντάστερων ξενοδοχείων και ότι έχει επιλέξει μια στρατηγική επικεντρωμένη στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, προχωρώντας μάλιστα σε μια σύγκριση με το τι κάνει η Τουρκία.

Το δημοσίευμα αναφέρεται και στη χρηματοδότηση που έλαβε η χώρα μας από την ΕΕ, το πρόγραμμα «Ελλάδα 2.0» και τα σχέδια για εκσυχρονισμό των μικρών νησιών.

Αλλαγή μοντέλου

Σύμφωνα με τον Μανώλη Κωστίδη στον ΣΚΑΙ, «μια εβδομαδιαία εφημερίδα που απευθύνεται στην ελίτ των Τούρκων, έχει ένα ολοσέλιδο αφιέρωμα για τον ελληνικό τουρισμό και δεν είναι ένα απλά αφιέρωμα για να πάει κανείς στη Μύκονο, τη Σαντορίνη ή οπουδήποτε αλλού».

Όπως πρόσθεσε στη συνέχεια, αναφέρεται στην αλλαγή της πολιτικής του τουρισμού της χώρας μας, με θετικά σχόλια, «κυρίως τα τελευταία δύο χρόνια. Αναφέρει ότι αλλάζει και πάει στον οικολογικό, τον αγροτουρισμό…».

«Δίνει το παράδειγμα της Αστυπάλαιας, δίνει κι άλλα… Επειδή διαβάζουμε συνέχεια για τις Γαλάζιες Πατρίδες, μιλούν με θετικό τρόπο όχι απλά να πάει κανείς να φάει στην τάδε ταβέρνα ή στο εξής νησί αλλά στην αλλαγή του μοντέλου και είναι αισιόδοξο αυτό».

ΠΗΓΗ www.in.gr

Προηγούμενο άρθροΣτο πόδι ο Έβρος για το άνοιγμα των Καστανιών
Επόμενο άρθρο«Γέροντα, τι να κάνω με το εμβόλιο;»