Τη στιγμή που η κυβέρνηση χτίζει μουσουλμανικό τέμενος στον Ελαιώνα, η Τουρκία βάλλει κατά της Ορθοδοξίας

Κλιμακώνεται η τουρκική προκλητικότητα εναντίον της Ελλάδας με νέο επεισόδιο.

AdTech Ad

Το τουρκικό υπουργείο Πολιτισμού, με πρόσχημα ότι πραγματοποιούνται εργασίες αναστήλωσης, γνωστοποίησε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο ότι ανακαλείται η άδεια για τη λειτουργία στην Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα.

Η στάση της Τουρκίας απέναντι στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, αποκτά ιδιαίτερη διάσταση μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου και την επικράτηση του Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος εκτιμάται ότι θα εντείνει την ισλαμοποίηση της χώρας.

Η ουσία είναι ότι τη στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση ετοιμάζεται να χτίσει τζαμί στο κέντρο της Αθήνας αφήνοντας να «εισχωρούν» τα σχέδια της γείτονος χώρας για επέκταση της ισλαμοποίησης και μένει απαθής μπροστά στις προκλήσεις σε Θράκη και Αιγαίο, η Τουρκία σκληραίνει τη στάση της και «πληγώνει» το χριστιανικό αίσθημα.

Μάλιστα, στους κύκλους του Οικουμενικού Πατριαρχείου είναι διάχυτη η εκτίμηση ότι δεν θα δοθεί ποτέ ξανά άδεια για να λειτουργήσει η Παναγία Σουμελά.

Υπενθυμίζεται ότι το μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά στην περιοχή της Τραπεζούντας του Πόντου λειτούργησε και πάλι το 2010, χοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Κατά την ιστορική λειτουργία μετά από μετά από 88 ολόκληρα χρόνια υπήρξε τεράστια συμμετοχή του κόσμου και πολύ μεγάλη συγκίνηση.

http://www.newsbomb.gr

Προηγούμενο άρθροΝύχτα προσφορών στο βιβλιοπωλείο ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗΣ Φωτεινής Σκαρλακίδου
Επόμενο άρθροΕτοιμάζεται ο ελληνοβουλγαρικός αγωγός φυσικού αερίου IGB