Δωρίζει 20.000 ευρώ για τους πυρόπληκτους στην Ελλάδα, ζητώντας από συμπατριώτες του να πράξουν το ίδιο

Τούρκος σχεδιαστής μόδας τρολάρει τον Ταγίπ Ερντογάν και δωρίζει 20.000 ευρώ για τους πυρόπληκτους στην Ελλάδα, ζητώντας από συμπατριώτες του να πράξουν το ίδιο.

To μότο του Τούρκου προέδρου «Ισχυρή Τουρκία», την ώρα που η χώρα καίγεται, τρολάρει ο γνωστός αντικαθεστωτικός σχεδιαστής μόδας, ο οποίος θεωρείται ηγετική φυσιογνωμία στον χώρο της τουρκικής μόδας από τη δεκαετία του 1960, Μπαρμπαρός Σανσάλ, που ζει αυτοεξόριστος στην Κύπρο.

Με ανάρτησή του στο Tweeter, ο Σανσάλ, που αποτελεί «κόκκινο» πανί για τον Ταγίπ Ερντογάν, ανακοινώνει δωρεά 20.000 ευρώ για την υποστήριξη των πυρόπληκτων της Ελλάδας και ζητάει από συμπατριώτες του να κάνουν το ίδιο.

«Καθώς η Τουρκία είναι πολύ πλούσια και ισχυρή, λόγω των πυρκαγιών αποφάσισα να δωρίσω σε οργανώσεις της Ελλάδας 20.000 ευρώ. Βάλτε και εσείς το χέρι στην τσέπη σας» υπογραμμίζει ο Τούρκος σχεδιαστής μόδας και όπως είναι φυσικό, δεκάδες θετικά και αρνητικά σχόλια ακολουθούν την ανάρτησή του.

Λόγω της ακτιβιστικής του δράσης, ο Μπαρμπαρός Σανσάλ έχει στοχοποιηθεί από την τουρκική κυβέρνηση, που τον έχει καταχωρήσει στη λίστα των «ανεπιθύμητων» και για το λόγο αυτό έχει εγκατασταθεί στην Κύπρο, όπου συνεχίζει να βάλλει κατά του Ταγίπ Ερντογάν με παρεμβάσεις του στα κοινωνικά δίκτυα.

Ο Τούρκος σχεδιαστής μόδας φυλακίστηκε για 60 ημέρες με απόφαση του Ταγίπ Ερντογάν

Στις αρχές του 2017, ο Σανσάλ απελάθηκε από τα κατεχόμενα, όπου περνούσε την Πρωτοχρονιά, εξαιτίας ανάρτησης που είχε κάνει στα social media, ασκώντας κριτική στην τουρκική πολιτική, εστάλη στην Κωνσταντινούπολη, όπου δέχθηκε επίθεση από πλήθος κόσμου στο αεροδρόμιο και στη συνέχεια φυλακίστηκε για τρεις μήνες στην Τουρκία.

Έζησε για 56 μέρες σε μια κόλαση, βιώνοντας το «σκληρό Σίλιρε», ένα μπουντρούμι, όπου κρατούνται αρκετές χιλιάδες άνθρωποι, ωστόσο δεν λύγισε ούτε στιγμή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν έτρωγε, γιατί φοβόταν μήπως προσπαθήσουν να τον δηλητηριάσουν.

Ο Σανσάλ αγωνίζεται για ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγειο και επανένωση της Κύπρου, ενώ στις διασυνδέσεις του στο νησί, περιλαμβάνεται και ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σχολιάζοντας την κατάσταση στην Τουρκία, ο Τούρκος σχεδιαστής μόδας είχε επισημάνει «Δεν υπάρχει κράτος δικαίου, δεν υπάρχει δημοκρατία, δεν υπάρχει πια ελευθερία στην Τουρκία».

ΠΗΓΗ www.filoitexnisfilosofias.com

Προηγούμενο άρθρο62 νέα κρούσματα κορονοϊού στον Έβρο
Επόμενο άρθροΜεγάλα προβλήματα στο δίκτυο της Cosmote – Τι απαντά η εταιρεία