Το άγνωστο <<Κέντρο>> και τα κεντρώα αφηγήματα των κυβερνώντων..

Εδώ και αρκετό καιρό, υπουργοί αλλά και σύμβουλοι του πρωθυπουργού, φροντίζουν να τονίζουν την ιδεολογική απομάκρυνση της κυβερνήσεως, από αρχές και αξίες του κόμματος της ΝΔ που ενστερνίζονται  οι διαχρονικοί Νεοδημοκράτες. Συγχρόνως αναδεικνύουν τις πολιτικές που ακολουθούν ως κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, που ευρίσκονται μακράν  του προγράμματος της, δυσαρεστώντας ψηφοφόρους  της λαϊκής  δεξιάς. Ενημερώνουν δε τους πολίτες ,σε κάθε τόνο, ότι επιθυμία τους είναι  να συγκλίνουν με το αγνώστων διαστάσεων, ιδεολογικών  και χωρικών συντεταγμένων  <Κέντρο>, έστω κι αν αυτό <δυσαρεστεί τους συντηρητικούς Νεοδημοκράτες>. Ενδιαφέρον παρουσιάζει, ότι τις δηλώσεις αυτές, άκρως προσβλητικές για τα μέλη και τα στελέχη της ΝΔ, τις κάνουν άτομα προερχόμενα από το βρώμικο Σημιτικό ΠΑΣΟΚ, μη εκλεγμένα ,και μη ανήκοντα  στην ΝΔ. Το πώς βρέθηκαν δίπλα στον πρόεδρο της ΝΔ, είναι ένα ζητούμενο όπως ζητούμενο είναι και το αν εκφράζουν τα λεγόμενά τους τον ίδιο τον κ.Μητσοτάκη. Ο λόγος της διευρύνσεως της εκλογικής βάσεως ενός κομματικού οργανισμού, είναι σαφής  εν όψει των εθνικών εκλογών. Ασαφείς είναι οι λόγοι που ο πρωθυπουργός επιτρέπει να προσβάλλουν οι συνεργάτες του την συμπαγή εκλογική βάση της ΝΔ. Υπό έλεγχο εάν το <Κέντρο>, εκφράζεται μέσω λόγων και έργων ,όπως τα κάτωθι των τελευταίων ημερών:  στα πλαίσια του διεθνούς  οικονομικού forum του Davos,τις προηγούμενες ημέρες, ο πρωθυπουργός έδωσε το περίγραμμα των ιδεολογικών αναφορών της ΝΔ. Είπε : <<είμαστε Φιλελεύθεροι ως προς την οικονομία, προοδευτικοί ως προς την κοινωνική πολιτική, και πατριωτικοί, σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας>>. Εσκεμμένα ξέχασε να αναφερθεί στον κοινωνικό φιλελευθερισμό που από ιδρύσεώς της πρεσβεύει η ΝΔ, χρησιμοποίησε δε τον όρο <προοδευτικοί> για την κοινωνική πολιτική, προφανώς για να κατανοήσουν οι κεντρώοι στους οποίους απευθύνεται, την…προοδευτική ανυπαρξία της κοινωνικής πολιτικής. Η προσωρινή , περιοδική οικονομική ενίσχυση, των οικονομικώς ασθενεστέρων  Ελλήνων, με πόρους από υπερφορολόγηση  αγαθών, δεν αποτελεί προοδευτική κοινωνική πολιτική. Η κοινωνική πολιτική, απαιτεί προγραμματισμό με στόχο την δομημένη κοινωνική πρόνοια.  Ο κοινωνικός φιλελευθερισμός, της ιδρυτικής διακηρύξεως της ΝΔ, είχε στόχο την άμβλυνση των οικονομικών διαφορών μεταξύ των πολιτών και την προστασία τους από τον άκρατο νεοφιλελευθερισμό.

Ο όρος <πατριωτικοί>, αντί του σωστού πατριώτες και φυσικά ο χρόνος και ο χώρος που επελέγη να λεχθεί γεννά ερωτήματα .Ποιοί ακριβώς είναι οι Πατριωτικοί; Αυτοί που επιχαίρουν  μαζί με τον πρωθυπουργό ,για την< δημιουργική κυψέλη ενσωματώσεως λαθρομεταναστών, που μετετράπη η Ελλάδα ,που όσοι εξ αυτών δικαιούνται και θέλουν , μπορούν να μείνουν στην χώρα και να εργασθούν>; Αυτοί που διαλαλούν το ελκυστικό της χώρας για τους λαθρομετανάστες, όπως και ο ίδιος στο Davos; Ειλικρινώς, πού ακριβώς εδράζει, ο πατριωτισμός των <πατριωτικών>; Μόνον στην εξωτερική πολιτική, άνευ περιφρουρήσεως της χώρας και στην ενίσχυση της αμύνης, για μη προσδιορισθέντα λόγο; Επιβάλλεται να το διευκρινήσει  πρίν τις Εθνικές εκλογές ο πρωθυπουργός. Το έως τώρα αφήγημα περί προσπαθειών για κλειστά σύνορα, φράχτη στον Έβρο και ενίσχυση του Λιμενικού σώματος, έρχεται σε πλήρη αντίθεση ,με την ανοιχτή πρόσκληση στους λαθρομετανάστες. Oι κεντρώοι τους οποίους προσπαθεί να προσεγγίσει, θέλουν λαθρομετανάστες στην χώρα; Οι Νεοδημοκράτες είναι βέβαιο ότι δεν θέλουν.

Εκτός αυτών, Πασοκογενής, πρώην υπουργός και νύν σύμβουλος αλλά και υποψήφιος βουλευτής στην Δυτική Αθήνα, τόλμησε εντός του κοινοβουλίου, να χαρακτηρίσει  υποτιμητικά, ως εθνικιστική κίνηση την  ανακήρυξη της ΑΟΖ των 12 μιλίων..Αγνοώντας  ο συνήθης αδιάβαστος, ότι ο εθνικισμός είναι η υψίστη αγάπη ενός εκάστου προς το Έθνος και ότι αν το κράτος εμποδίζει το Έθνος να αναπτυχθεί καλό είναι να μην υπάρχει. Ο Σημιτόπαις αυτός ,απεδείχθη  αντινατιβιστής.   Αυτό λοιπόν είναι το <Κέντρο> με το οποίο ζητούν επαφή τα κυβερνητικά στελέχη, αλλάζοντας το ιδεολογικό στίγμα της ΝΔ;Ο έντεχνος τρόπος απομακρύνσεως από τις αρχές και αξίες της ΝΔ… κρατώντας μόνον το Brand name ,όπως δηλώνει υπερήφανος μη εκλεγείς αλλά διορισθείς υπουργός;  Η ΝΔ δεν είναι brand name μόνον. Πιθανόν να είναι για αυτούς ,που την προσεγγίζουν, αναζητώντας επαγγελματική διέξοδο. Είναι ένα σύνολο αρχών και αξιών, ενσωματωθέντων στην ιδρυτική της διακήρυξη, που συν τω χρόνω, με τα εκατοντάδες χιλιάδες μέλη της ,λειτούργησε και λειτουργεί για το καλό της πατρίδος και μόνον. Τα μέλη της είναι πατριώτες, όχι πατριωτικοί, προστατεύοντες την πατρίδα και τα πάτρια. Δέχονται οποιονδήποτε στο κόμμα τους, αρκεί να ασπάζεται τις αρχές και τις αξίες του. Εργάζονται για το καλό της πατρίδος, αποκρούοντας τις εντολές του ευρωπαϊκού διευθυντηρίου, περί αντικαταστάσεως του πληθυσμού της χώρας από λαθρομετανάστες μουσουλμάνους. Η διαστροφή που χαρακτηρίζει τις  αποφάσεις του, δεν είναι αποδεκτή από την συντριπτική πλειοψηφία των  Έλλήνων. Η επιβολή του δικαιωματισμού από μειοψηφίες, δεν έχει θέση στην Ελλάδα την μήτρα της δημοκρατίας και στην Ευρώπη του διαφωτισμού. Ο βιασμός της βουλήσεως του λαού, δεν είναι αποδεκτός, για οποιονδήποτε λόγο. Η διεκδίκηση των αποζημιώσεων από την Γερμανία, δεν είναι πολιτικό θέμα, αλλά ακραιφνώς εθνικό. Πρέπει να ενημερωθεί γι αυτό και η κατόπιν κομματικής συναλλαγής προκύψασα αριστερή ΠτΔ. Η πατρίδα και τα αφορούντα αυτήν θέματα, χρήζουν πανεθνικής αντιμετωπίσεως και όχι πολιτικής διαχειρήσεως.

Η αλλαγή των προταγμάτων  και του ιδεολογικού προσανατολισμού ενός κομματικού οργανισμού, απαιτεί ιδεολογικό συνέδριο. Επ΄ ουδενί γίνεται από εξωθεσμικούς, άνευ της επικυρώσεως των μελών του. Η προσέγγιση ψηφοφόρων ,από τον κεντρώο χώρο, δεν μπορεί να θέτει εκτός, την συμπαγή βάση των μελών του κόμματος. Η δυνατότητα να δημιουργήσουν έναν κομματικό οργανισμό από αμιγώς κεντρώους, αυτοί που αισθάνονται κεντρώοι, υπάρχει. Είναι ευκαιρία  να διαπιστώσουν στις  εθνικές εκλογές την δυναμική αυτού που διαρκώς επικαλούνται . Η ΝΔ των αρχών και των αξιών, ανήκει στα μέλη της και τα διαχρονικά στελέχη της και όχι στους περιφερομένους αχυρανθρώπους εγχωρίων και ξένων επιχειρηματικών συμφερόντων. Εύχομαι να  κατανοήσει συντόμως ο πρωθυπουργός  τα λάθη του και να τα διορθώσει, τιμώντας το κόμμα που προεδρεύει και προσβλέποντας πάντα  στους συνετούς ψηφοφόρους εκτός ΝΔ

Προηγούμενο άρθροΟ Μινώταυρος στο Μάτι (γράφει ο Δημήτρης Μακροδημόπουλος)
Επόμενο άρθροΕορτή Οσίου Δημητρίου του Καππαδόκη στην Αλεξανδρούπολη