Οι εργασίες στον Έβρο για τον φράχτη συνεχίζονται, οι περίπολοι αυξάνονται, ενώ η μεθόριος παρακολουθείται πια νυχθημερόν από κάμερες.

Ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού OPEN δείχνει το άγρυπνο μάτι στο Κέντρο Επιχειρήσεων στην Νέα Βύσσα Έβρου, την στιγμή μάλιστα που έχει σημάνει συναγερμός.

Ο χειριστής έχει εντοπίσει στην κάμερα δύο ύποπτα λεωφορεία γεμάτα με κόσμο στην τουρκική πλευρά και ενημερώνει άμεσα την περίπολο για να τα ελέγξει.

Τελικά επρόκειτο για εργάτες που βοηθούν στις αγροτικές εργασίες και ο συναγερμός λήγει, ωστόσο αυτό που προκύπτει είναι πως η Ελλάδα, τουλάχιστον στον Έβρο, δείχνει αποφασισμένη να μην επιτρέψει τουρκική επιχείρηση και να ετοιμάζεται για τα πιο δύσκολα που έρχονται σε Αιγαίο και Κρήτη.

Οι αστυνομικοί που ελέγχουν τις κάμερες βρίσκονται σε άκρα επιφυλακή, αφού επιτηρούν συνεχώς όλα τα σημεία του φράχτη από τις Καστανιές μέχρι την Νέα Βύσσα.

«Έχουμε πλήρη εικόνα του τουρκικού εδάφους. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στους χειριστές να βλέπουν αν από την τουρκική πλευρά πλησιάζουν παράνομοι μετανάστες στην τουρκική όχθη», δηλώνει ο αστυνομικός διευθυντής Αν. Μακεδονίας, Πασχάλης Συριτούδης.

Οι αστυνομικοί είναι σε θέση να εντοπίσουν κάθε κίνηση με περισσότερες από 20 κάμερες διπλού αισθητήρα, ημερήσιες και θερμικές για την νύχτα. Με διαφορετικές κάμερες παρακολουθεί ολόκληρη την περιοχή και ο Στρατός.

https://www.youtube.com/watch?v=FwYqCV65yXY&feature=emb_title

πηγη el.gr

Προηγούμενο άρθροΑπολογισμός Σύσκεψης της Επιτροπής Αγώνα για τη Νοσηλευτική Διδυμοτείχου, της 31-5-2020
Επόμενο άρθροΌλες οι επιχειρήσεις που ανοίγουν τη Δευτέρα 1 Ιουνίου