Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας – ΑΚΚΕΛ

Σάκκoς 60, 68200 Ορεστιάδα, 6943077470

akkel.president@gmail.comakkel.press@gmail.com

https://www.facebook.com/VakisTsiompanidis

https://www.facebook.com/akkelGR/

22/10/2019

ΠΡΟΣ:

(α) Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης

(β) Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης

(γ) Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης

 

ΘΕΜΑ: Ακύρωση της απόφασης απέλασης του επίτιμου δημότη Αλεξανδρούπολης, κ. Αλεξέι Ποπώβ

Αξιότιμα μέλη,

            Το Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας ΑΚΚΕΛ, όπως γνωρίζετε, αγωνίζεται με μοναδικό και ασυμβίβαστο τρόπο κατά των κυκλωμάτων και μεθοδεύσεων που έχουν εξαπολύσει μία ρατσιστικά αντιρωσική εκστρατεία από τα μέσα της δεκαετίας μας, η οποία όμως στην ουσία είναι ανθελληνική.

Τα ίδια κυκλώματα και τα συμμορίτικα συμφέροντα που επιτίθενται κατά της Ρωσίας είναι αυτά που επιτέθηκαν κατά του ελληνικού λαού με αποκορύφωμα στην αρχή της δεκαετίας με κατηγορίες κατά των Ελλήνων ότι είμαστε τεμπέληδες και τρώμε από τα δανεικά, για τα οποία «χύνουν ιδρώτα» να μας τα δανείσουν τα συμφέροντα που αυτοαποκαλούνται «δανειστές» και κατασκεύασαν την κρίση κατά της Ελλάδας.

Οι ίδιες ομάδες, άτομα και μέθοδοι που χρησιμοποιήθηκαν εναντίον της Ελλάδας χρησιμοποιούνται (τηρουμένων των αναλογιών) εναντίον της Ρωσίας. Έχουμε απευθυνθεί σε εσάς και στο Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με τα αποτελέσματα αυτής της εκστρατείας και τον εξαιρετικά αρνητικό αντίκτυπό τους στην Αλεξανδρούπολη και γύρω περιοχή. Στην παρούσα επιστολή μας όμως, μέχρι να λάβουμε την τοποθέτησή σας στα προηγούμενα, θα εστιαστούμε στους ανθρώπους που υπέμειναν εξοργιστικά απαράδεκτες αδικίες από αυτή την επίθεση.

Ένας από αυτούς είναι ο Αλεξέι Ποπώβ, τ. Γενικός Πρόξενος της Ρωσίας στην Θεσσαλονίκη. Με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Αλεξανδρούπολης αναγνωρίστηκε πανηγυρικά το Νοέμβριο 2015 ως επίτιμος δημότης Αλεξανδρούπολης λόγω της εξαιρετικής προσφοράς του στον Δήμο και στην γύρω περιοχή. Αυτή η απόφαση στηρίχθηκε σε πραγματικά γεγονότα και την κοινή γνώση από όλους στην Αλεξανδρούπολη για την πολυετή προσφορά του στην ενίσχυση των ελληνορωσικών δεσμών με σημαντικά οικονομικά και πολιτιστικά αποτελέσματα για τον τόπο.

            Κατά την περίοδο όμως της εκτροπής από τις δημοκρατικές διαδικασίες και τη λαϊκή κυριαρχία, δηλαδή κατά την περίοδο Κοτζιά στο Υπουργείο Εξωτερικών, κατασκευάστηκε κυριολεκτικά από ξένα ανθελληνικά και αντιρωσικά συμφέροντα μία συκοφαντική εκστρατεία εναντίον του για να πληγεί η ελληνορωσική συνεργασία με αποτέλεσμα να απελαθεί και να του απαγορευτεί η είσοδος στην Ελλάδα.

            Σήμερα που φωτίζεται η περίοδος Κοτζιά και η άλλη ανθελληνική ενέργειά του με τη συμφωνία των Πρεσπών, η οποία στην πράξη έχει καταρρεύσει μετά από τις εξελίξεις στα Σκόπια, είναι απολύτως απαραίτητο να αποκατασταθεί το όνομα και η νομιμότητα σε σχέση με πρόσωπα όπως ο κ. Ποπώβ και όλοι οι άλλοι που στοχοποιήθηκαν από τα κυκλώματα πίσω και γύρω από τον τ. ΥΠΕΞ Κοτζιά. Ο Αγροτικός κόσμος έχει ιδιαίτερη ευαισθησία σε αυτά τα θέματα διότι η αντιρωσική εκστρατεία χρησιμοποιήθηκε ως θεμέλιο για την δικαιολόγηση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, η οποία στη συνέχεια επέβαλε το εμπάργκο στα αγροτικά προϊόντα από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

            Δεδομένου ότι ο Αλεξέι Ποπώβ είναι συνδημότης σας και έχει δεχθεί ανήθικη, συκοφαντική επίθεση που του επέφερε εξαιρετικά άδικο αποτέλεσμα με την απέλαση και απαγόρευση εισόδου, το δημοτικό συμβούλιο έχει επιπρόσθετη ηθική υποχρέωση (εκτός από το έννομο συμφέρον ελέγχου της δημόσιας διοίκησης που έχει κάθε πολίτης) να ενεργήσει για την άρση του εν λόγω εξαιρετικά άδικου αποτελέσματος από την επίθεση.

            Με βάση τα προαναφερθέντα ζητούμε από τον Δήμαρχο, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τα υπόλοιπα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης να εκδώσουν Ψήφισμα και μεταξύ άλλων αυτό να σταλεί στο Υπουργείο Εξωτερικών, στο οποίο να ζητούν την ακύρωση της απόφασης απέλασης και απαγόρευσης εισόδου στην Ελλάδα και να αρθεί κάθε περιορισμός κατά του Αλεξέι Ποπώβ, επίτιμου δημότη Αλεξανδρούπολης.

            Κάθε δημόσιος φορέας είναι υποχρεωμένος να τηρεί τη νομιμότητα και να περιφρουρεί από κατάχρηση την εξουσία που έχει δοθεί από τους πολίτες. Η ενέργεια που προαναφέραμε εντάσσεται και σε αυτό το πλαίσιο. Πετάγονται παραπλανητικά πυροτεχνήματα ότι αυτά είναι «εξωτερική πολιτική» και οι δήμοι δεν ασκούν εξωτερική πολιτική, αλλά σήμερα αυτά τα πυροτεχνήματα δεν επηρεάζουν πια και αποδείχθηκε η χρήση τους για παραπλάνηση των πολιτών. Σε προηγούμενη επικοινωνία σάς το έχουμε παρουσιάσει.

            Το ΑΚΚΕΛ προφανώς θα σάς βοηθήσει στη τεκμηρίωση για ακύρωση της απόφασης και παρουσίασης των πραγματικών γεγονότων, τα οποία συνοπτικά σάς τα έχουμε παρουσιάσει. Σχεδιάζουμε μάλιστα σχετική συνεδριακού τύπου εκδήλωση.

 

Με τιμή,

Ευάγγελος (Βάκης) Τσιομπανίδης,

Πρόεδρος ΑΚΚΕΛ

Προηγούμενο άρθροΘεατρική Παράσταση «Ο ΟΣΚΑΡ ΚΑΙ Η ΚΥΡΙΑ ΜΕ ΤΑ ΡΟΖ»
Επόμενο άρθρο26 Οκτωβρίου: Παγκόσμια Ημέρα τεχνών του δρόμου και ελεύθερης έκφρασης σε δημόσιο χώρο