Home ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Το ακριβές αντίγραφο του αγάλματος της “Νίκης της Σαμοθράκης” επισκέφτηκαν η χήρα...

Το ακριβές αντίγραφο του αγάλματος της “Νίκης της Σαμοθράκης” επισκέφτηκαν η χήρα και η κόρη του αείμνηστου Περιφερειάρχη ΑΜΘ Γιώργου Παυλίδη

Συνοδευόμενες από τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς , οι κυρίες  Αθηνά και Μαρίνα Παυλίδη (σύζυγος και κόρη του αειμνήστου Περιφερειάρχη ΑΜΘ) επισκέφτηκαν το ακριβές αντίγραφο του αγάλματος της “Νίκης της Σαμοθράκης”, την κατασκευή του οποίου εμπνεύστηκε ως ιδέα ο Γιώργος Παυλίδης.

Η κ. Μαρίνα Παυλίδη μετά την επίσκεψη της στο Νομαρχείο ανέφερε:

Η Νίκη της Σαμοθράκης, ένα πολιτιστικό σύμβολο της Περιφέρειας ΑΜ- Θ, που σηματοδοτεί σημειολογικά κι ενώνει τους πολίτες της ΑΜ-Θ, όπως ήθελε και οικοδόμησε την ιδέα ο Αείμνηστος Γεώργιος Παυλίδης, αυτήν της “περιφερειακής συνείδησης”, της ενότητας. Ένα ακόμη όραμα του Γεώργιου Παυλίδη που έλαβε σάρκα και οστά, μέσα από τις διαδικασίες που ακολούθηθηκαν και ολοκληρώθηκαν τόσο του ιδίου όσο και του Δημήτρη Πέτροβιτς.

Η ιδέα γεννήθηκε κατά την επίσκεψή που είχε ο Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς με τον αείμνηστο περιφερειάρχη Γιώργο Παυλίδη, το καλοκαίρι του 2012 στον αρχαιολογικό χώρο της Σαμοθράκης και έγινε πραγματικότητα, χάρη στη δωρεά του ευπατρίδη επιχειρηματία Ηλία Κυριακίδη.

Exit mobile version