Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Συλλόγου Διαβητικών Ν. Έβρου, μέλους της Ελληνικής Ομοσπονδίας για τον Διαβήτη (ΕΛΟΔΙ), υποστηρίζει την πρωτοβουλία “Όλα τα φώτα στον διαβήτη!” φωταγωγώντας συμβολικά το Δημαρχείο στο μπλε χρώμα του διαβήτη το Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2020 (Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη).

Ο μπλε κύκλος είναι το παγκόσμιο σύμβολο του διαβήτη. Θεσπίστηκε το 2006 από τα Ηνωμένα Έθνη για να του προσδώσει μια κοινή ταυτότητα. Το μπλε χρώμα αντανακλά τον ουρανό που ενώνει όλα τα έθνη και είναι το χρώμα της σημαίας των Ηνωμένων Εθνών. Ο κύκλος σηματοδοτεί την ενότητα της διεθνούς κοινότητας του διαβήτη. Η 14η Νοεμβρίου έχει ορισθεί παγκόσμια ως επίσημη ημέρα αφιερωμένη στον σακχαρώδη διαβήτη.

Ο σακχαρώδης διαβήτης αποτελεί σήμερα μείζον πρόβλημα υγείας στο δυτικό κόσμο. Συχνά χαρακτηρίζεται ως μια σύγχρονη, συνεχής πανδημία. Οι άνθρωποι με σακχαρώδη διαβήτη παγκοσμίως αγγίζουν τα 450 εκατομμύρια, ενώ στην Ελλάδα ο αριθμός των ασθενών ξεπερνά το 1 εκατομμύριο.

Η Ελληνική Ομοσπονδία για τον Διαβήτη (ΕΛ.Ο.ΔΙ.) ιδρύθηκε το 1997 και αποτελεί πανελλήνιο φορέα εκπροσώπησης των ατόμων με διαβήτη, των οικογενειών τους και των λοιπών προσώπων που τους παρέχουν φροντίδα και υποστήριξη. Αποτελείται από 12 πρωτοβάθμια σωματεία – μέλη, με περισσότερα από 6.000 φυσικά πρόσωπα. Αποστολή της ΕΛ.Ο.ΔΙ. είναι η συνεχής διάδοση της γνώσης για τον σακχαρώδη διαβήτη, μέσα από δράσεις ευαισθητοποίησης του γενικού πληθυσμού και ενδυνάμωσης όσων ζουν με την πάθηση ή βρίσκονται κοντά σε ανθρώπους που ζουν με αυτή.

Προηγούμενο άρθροΤο πρώτο αδέσποτο στο Προεδρικό Μέγαρο – Υιοθετήθηκε γατάκι από την Κατερίνα Σακελλαρόπουλου
Επόμενο άρθροΚαθαρισμός και απολύμανση φρεατίων του Άβαντα απο την ΔΕΥΑΑ