Όπως αναφέρει ο Αντιπρόεδρος των Εργαζομένων στο Δήμο Αλεξανδρούπολης κ. Δημήτρης Παπαδόπουλος:

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αλεξανδρούπολης, συγκλήθηκε εκτάκτως στις 23-10-2019, μετά από αίτηση του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αλεξανδρούπολης, με μοναδικό θέμα τη “Συζήτηση και λήψη απόφασης για τις επιπτώσεις του άρθρου 179 του αναπτυξιακού νομοσχεδίου για δημότες και υπαλλήλους των δήμων”.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο υπήρξε τοποθέτηση του Συλλόγου Εργαζόμενων του Δήμου Αλεξανδρούπολης ενώ κατατέθηκε ψήφισμα το οποίο ΣΤΉΡΙΞΑΝ όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι το οποίο αναφέρει:

Υπερασπιζόμαστε τον αποκλειστικά Δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών του Δήμου.

Ζητάμε από τον Κεντρική Διοίκηση να σεβαστεί το Αυτοδιοίκητο στους Δήμους.

Να στελεχώσει με το απαιτούμενο μόνιμο προσωπικό τις Δημοτικές υπηρεσίες, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα και ταυτόχρονα να εξασφαλίσει επαρκή χρηματοδότηση για την ανανέωση, αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό του
υλικοτεχνικού εξοπλισμού, όπως και την αγορά νέων μέσων.

Ζητάμε την απόσυρση του άρθρου 179 του«Αναπτυξιακού Νομοσχεδίου»που δίνει τη δυνατότητα, με ισχνή πλειοψηφία, το Δημοτικό Συμβούλιο να μπορεί κατά τη κρίση του, χωρίς αιτιολογημένη έκθεση, να αποφασίζει για τη σύναψη

Δημόσιας Σύμβασης σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4412/2016 για την Εκτέλεση συγκεκριμένων υπηρεσιών συλλογής και μεταφοράς στερεών αποβλήτων και ανακυκλώσιμων υλικών καθαριότητας κοινοχρήστων χώρων και δημοτικών κτιρίων συντήρησης χώρων Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού.

Στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και καλεί την κυβέρνηση να ανοίξει διάλογο με τα θεσμικά όργανα Κ.Ε.Δ.Ε., Π.Ε.Δ.Α. και Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Μόνο με διάλογο και συνεννόηση με τους εργαζόμενους και τους εκπροσώπους των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που αυτή την ώρα προετοιμάζονται να εκλέξουν τους εκπροσώπους τους, τόσο σε Τοπικό Επίπεδο όσο και Πανελλαδικά, μπορεί να βρεθεί λύση για τα χρόνια προβλήματα στους Ο.Τ.Α.

Όχι στο χτύπημα των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και ειδικά στις κλαδικές.

Κανένας περιορισμός στις συνδικαλιστικές ελευθερίες που επιφέρει το νομοσχέδιο.

Προηγούμενο άρθροΕκδήλωση με θέμα «Ιστορικό ημερολόγιο: Ένα ταξίδι στο χρόνο – Αλεξανδρούπολη 1870-2018» στο Νομαρχείο
Επόμενο άρθροΤο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Έβρου στηρίζει την 24ωρη απεργία που κήρυξαν οι εργαζόμενοι του Δήμου Αλεξανδρούπολης