Άστραψε και βρόντηξε σήμερα ο διευθυντής της παθολογικής κλινικής του ΓΝ Διδυμοτείχου Βαγγέλης Βουδούρης, μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, για την στάση των συμπολιτών του με αφορμή την έξαρση των κρουσμάτων όσο και την υποστελεχωση του ιδρύματος με προσωπικό που δεν επαρκεί για να αντέξει τις μεγάλες απαιτήσεις που προκύπτουν λόγω της πανδημίας.

Όπως δήλωσε “περιμένουμε να έρθει ένα τσουνάμι  κρουσμάτων, αφού τίποτα δεν δείχνει ότι πάμε για ύφεση. Και ενώ τα περιστατικά έρχονται σωρηδόν από το Τυχερό μέχρι το Ορμενιο το προσωπικό είναι λιγοστό για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις”.

Δυο μόνιμοι ένας βοηθητικός  από τις Φέρες και οι εφημερίες από την Αλεξανδρούπολη δεν είναι αρκετές σε έναν πληθυσμό που ξεπερνά τις 80.000 ανθρώπους από τρεις διαφορετικούς δήμους.

Συμπερασματικά τα περιστατικά δείχνουν ασθενείς νέους σε ηλικία ανεμβολίαστους, αλλά με κακή εξέλιξη της νόσου και μεγαλύτερης ηλικίας εμβολιασμένους, με αντιμετωπίσιμη εξέλιξη της νόσου

Ο κ Βουδούρης δηλώνει υπέρμαχος τη υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού αλλά και των αυστηρότερων μέτρων στα σχολεία

«Δεν μπόρεσα ποτέ να καταλάβω πως ξεκίνησε αυτός ο διάλογος για το ποιος θέλει να το κάνει” τονίζει και συνεχίζει: “Τα εμβόλια πάντα ήταν υποχρεωτικά και ειδικά τα επικίνδυνα. Δεν υπάρχει λογική. Ο πληθυσμός εμβολιάζεται, τα εμβόλια κυκλοφορούν εδώ και ένα χρόνο τα αποτελέσματα φαίνονται και ακόμη ακούω διάφορες περίεργες θεωρίες”.

Στα σχολεία θα πρέπει τα μέτρα να γίνουν πιο αυστηρά, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά  “θα πρέπει να υπάρχει συνεργασία γονέων και εκπαιδευτικών. Χρειάζεται σοβαρότητα και όχι κοροϊδία. Διότι λένε ότι κάνουν σελφ τεστ, ραπιντ τεστ και  στην πραγματικότητα λένε ψέματα. Τι νομίζουν πως πετυχαίνουν? Η εικόνα είναι τραγική. Να βλέπεις τον ασθενή να πνίγεται και να μην μπορείς να τον βοηθήσεις», κατέληξε ιδιαίτερα προβληματισμένος ο κ. Βουδούρης ένας άνθρωπος που δηλώνει ότι θα παλέψει όσο θα έχει αντοχές.

Πηγή: ertnews.gr

Προηγούμενο άρθροΜε απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα την ιστορία της Αλεξανδρούπολης και της περιοχής της
Επόμενο άρθροΑνακοινώνονται την Τετάρτη: Τα 4 νέα μέτρα που κλείδωσαν για να αποφευχθεί το γενικό lockdown