Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, διοργάνωσαν Διευρυμένο Περιφερειακό Συνέδριο στην Κομοτηνή (13 Οκτωβρίου 2017) και την Αλεξανδρούπολη (14 Οκτωβρίου 2017) αντιστοίχως, με θέμα: “Ευρωπαϊκά Χρηματοδοτικά Εργαλεία – Ευκαιρίες Ανάπτυξης για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης”.

Οι εκδηλώσεις υποστηρίζονται από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας  και Θράκης, τους Δήμους Κομοτηνής και Αλεξανδρούπολης, το Επιμελητήριο Έβρου και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης της Κομοτηνής.

Το συνέδριο άνοιξε ο Εισαγωγικές κ. Λεωνίδας Αντωνακόπουλος,-Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και χαιρέτησαν:  ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Δημήτρης Πέτροβιτς, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Ευάγγελος Λαμπάκης , ο Πρόεδρος Επιμελητηρίου Έβρου κ. Χριστόδουλος Τοψίδης

Η Ευρωβουλευτής κ. Εύα Καϊλή πραγματοποιησε ομιλία με θέμα «Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων 2: Στρατηγικές επενδύσεις από την ΕΕ για την Ελλάδα» . Η κ. Άννα Δάντη, Υπεύθυνη Επικοινωνίας της Αντιπροσωπίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα αναφέρθηκε στις «Επενδύσεις και Ανάπτυξη: Ευρωπαϊκές πολιτικές και Εργαλεία» , 0 κ . Θοδωρής Γεωργακόπουλος-Διευθυντής Σύνταξης «διαΝΕΟσις» αναφέρθηκε στο θέμα «Τι έχει κάνει η ΕΕ για την Ελλάδα; Σχέσεις με τους εταίρους και τους θεσμούς» Ο κ. Γιάννης Φαλέκας, Αντιδήμαρχος Τραϊανούπολης Ενέργειας & Φυσικών Πόρων Δήμου Αλεξανδρούπολης ανεπτυξε ομιλία με θέμα:
«Ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης, μία ευκαιρία για ανάπτυξη στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης – Αξιοποίηση ΑΠΕ στον Καλλικρατικό Δήμο Αλεξανδρούπολης» και ο  κ. Χρήστος Παπαζηλάκης, Διευθυντής Εργοστασίου, Εβροφάρμα το θέμα με τις «Ευκαιρίες και Προκλήσεις για τις εξωστρεφείς επιχειρήσεις»

Την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017 το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, θα υποστηρίξει την αθλητική-πολιτιστική εκδήλωση «Αγώνες Βουνού Παρθένου Δάσους Παρανεστίου» με παρουσία στελεχών του, διανομή ενημερωτικού υλικού και απονομή επάθλων στους νικητές.

Προηγούμενο άρθροΕπίσκεψη της Εύας Καϊλή στον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης
Επόμενο άρθροΠρώτος ο Δήμος Αλεξανδρούπολης στα ανταποδοτικά οφέλη του αγωγού ΤΑΡ