Με το κινητό πλανητάριο STARLAB οργανώνουμε εδώ και πολλά χρόνια εκπαιδευτικές προβολές με θέμα την Αστρονομία και έχουμε επισκεφθεί εκατοντάδες σχολεία σε όλη την Ελλάδα.

Παράλληλα, έχουμε συμμετάσχει σε πολιτιστικές εκδηλώσεις Δήμων και άλλων φορέων-χορηγών, με σημαντικότερες το πρόγραμμα ΑΓΟΡΑ της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας, την 70η ΔΕΘ , εκδηλώσεις της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, τις Βραδιές Ερευνητή 2011,2013, 2015 & 2016 στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στον Δημόκριτο και στο ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού.

Πρόσφατα το κινητό πλανητάριο STARLAB  συμμετείχε στο πολύμηνο πρόγραμμα «Το Αστεροσκοπείο πάει Σχολείο» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Σκοπός των προβολών αυτών  είναι η γνωριμία των μαθητών με τον κόσμο των άστρων και των πλανητών μέσα από μια διαδικασία που συνδυάζει την επιστήμη, τη μυθολογία και τη χαρά του θεάματος.

Οι προβολές του πλανητάριου, με τίτλο “Ταξίδι στο Σύμπαν”, πραγματοποιούνται ζωντανά από τον παρουσιαστή ο οποίος έχει ειδικές γνώσεις Αστρονομίας – σε τμήματα των 30-40 μαθητών, ανάλογα με την ηλικία τους και διαρκούν 40 περίπου λεπτά έκαστη (μια διδακτική ώρα). Τα θέματα είναι:

Α) Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΑΣΤΕΡΙΣΜΩΝ    (σε σχέση με την ονοματολογία των αστερισμών – για τους μαθητές μέχρι Γ’ τάξη Δημοτικού)
και

Β) Το ΑΣΤΡΙΚΟ ΠΕΔΙΟ  – μια προσομοίωση του νυχτερινού ουρανού (για τους μεγαλύτερους).
Συμπληρωματικά παρουσιάζουμε σε slides το ηλιακό σύστημα, θέματα ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ μεμοναδικές  εικόνες από διαστημικά σκάφη και από τηλεσκόπια.

Το πλανητάριο STARLAB θα υποδέχεται τους μαθητές της Αλεξανδρούπολης εντός του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, στον Πλατανότοπο Μαίστρου, από τις 14 έως τις 30 Νοεμβρίου 2016.

Το αντίτιμο για κάθε μαθητή είναι 3 €.

Στην τιμή περιλαμβάνεται και η ξενάγηση στο Μουσείο και θα μπορούσε να καταβληθεί από το Σύλλογο Γονέων ή από τους ίδιους τους μαθητές.

Στην περίπτωση που αποφασίσετε να επισκεφθεί και το δικό σας σχολείο το πλανητάριο STARLAB στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας,  παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλ. 2310/541826, κα Έλλη Πανταζή, για να ορίσουμε τις ημερομηνίες πραγματοποίησης των προβολών για το σχολείο σας.

Προηγούμενο άρθροΔιανομή προϊόντων στους δικαιούχους του προγράμματος Επισιτιστικής Βοήθειας
Επόμενο άρθροKαταγραφή της τοπικής ιστορίας μέσω προφορικών μαρτυριών