80 χρόνια από τη Μάχη του Οχυρού Νυμφαίας

Η ισχυρή άμυνα που κράτησαν τα τμήματα του Ελληνικού Στρατού απέναντι στις επιθέσεις των Γερμανών και των συμμάχων τους Βουλγάρων την 6η Απριλίου του 1941, στη Μάχη του Οχυρού Νυμφαίας, αποτελεί παράδειγμα γενναιότητας, υψηλού φρονήματος και πίστης στα ιδανικά της πατρίδας.

Αντιμέτωποι με την 50η Γερμανική Μεραρχία, οι Έλληνες οπλίτες και αξιωματικοί αναχαίτισαν το σφυροκόπημα του Γερμανικού Πεζικού, του Πυροβολικού και της Αεροπορίας τους, σε σημείο οι πρώτες επιχειρήσεις εισβολής να αποτύχουν.

Οι πρόγονοί μας, άξιοι υπερασπιστές της πατρίδας, άντεξαν κάτω από σκληρές συνθήκες μάχης μέχρι τα μεσάνυχτα της 7ης Απριλίου, κερδίζοντας έναν αγώνα τιμής, που δεν ακυρώθηκε ηθικά ούτε με την παράδοση του Οχυρού.

Το Οχυρό της Νυμφαίας αποτελεί για την ιστορία μας εδώ και 80 χρόνια ένα σύμβολο ύψιστου πατριωτισμού και μας διδάσκει ότι κάθε μάχη που δίνεται, όσο άνιση κι αν είναι, θεωρείται νικηφόρα, από τη στιγμή που στο προσκλητήριο της Πατρίδας και της υπεράσπισής της δηλώνουμε με περηφάνια και αυτοθυσία το ενεργό παρόν μας.

Ας είναι η μνήμη των ηρώων μας τιμημένη και αιώνια!

Προηγούμενο άρθροΤο ΚΚΕ για το νέο νομοσχέδιο για τη λειτουργία των λαϊκών αγορών
Επόμενο άρθροΤην αναγνώριση του Δήμου Σαμοθράκης ως «ηρωϊκού» ζητά με αναφορά του στη Βουλή ο Σταύρος Κελέτσης