Το μνημείο του ΔΣΕ στην Κορνοφωλιά Έβρου επισκέφτηκε το πρωί της Παρασκευής ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕΔημήτρης Κουτσούμπας στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Θράκη.

Ο Δ. Κουτσούμπας κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των 75 πεσόντων μαχητών του ΔΣΕ από την Κορνοφωλιά, το οποίο βρίσκεται μέσα στο νεκροταφείο, σε μια περιοχή που έχει καταθέσει βαρύ φόρο αίματος στους αγώνες του εργατικού και κομμουνιστικού κινήματος.

Στη συνέχεια, ο Δ. Κουτσούμπας κατέθεσε ένα μπουκέτο λουλούδια στον τάφο του Γιάννη Ράπτη, στελέχους του ΚΚΕ από την Κορνοφωλιά, ο οποίος πέθανε το 1979 σε ηλικία 50 ετών. Ο σ. Γιάννης Ράπτης ήταν αναπληρωματικό μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ (εκλέχτηκε το 1968 στη 12η Ολομέλεια), ενώ επιστρέφοντας το 1974 από την πολιτική προσφυγιά, ανέλαβε γραμματέας της Περιοχής.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στο μνημείο του ΔΣΕ στην Κορνοφωλιά, ο Δ. Κουτσούμπας έκανε την ακόλουθη δήλωση

«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να αποτίσουμε φόρο τιμής, μνήμης, στους αγωνιστές της Κορνοφωλιάς, αλλά και όλους τους αγωνιστές, τους κομμουνιστές, της αθάνατης εποποιίας της αντίστασης του λαού μας, της εποποιίας του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, που έδωσαν τη ζωή τους για ένα καλύτερο αύριο. Δεν τους ξεχνάμε, όχι μόνο τους τιμάμε, συνεχίζουμε τους αγώνες τους, γιατί τα ιδανικά για τα οποία έπεσαν δεν έχουν εκπληρωθεί ακόμα.

Θα τα καταφέρουμε. Τελικά ο ελληνικός λαός θα βγει νικητής».

Η περιοδεία του Δ. Κουτσούμπα στη Θράκη συνεχίζεται ως εξής:

Στις 12 μ. θα επισκεφτεί το εργοτάξιο του αγωγού ΤΑΠ, στους Κήπους του Έβρου. Θα συναντηθεί με εκπροσώπους της εργολήπτριας εταιρείας και θα μιλήσει με τους εργαζόμενους στο έργο.

Στις 6.30 μ.μ. θα μιλήσει σε συγκέντρωση στην Αλεξανδρούπολη, στο Δημοτικό Θέατρο.

ΠΗΓΗ: www.902.gr

Προηγούμενο άρθροΕκπαιδευτική Ημερίδα: “Μνήμες από μια άλλη Αλεξανδρούπολη. Το ποδόσφαιρο της αλάνας και της παρέας”
Επόμενο άρθροΕΛΣΤΑΤ: Στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη οι φτωχότεροι κάτοικοι της Ελλάδας