Όλα τα φώτα στραμμένα στην μεγάλη μετακίνηση στρατευμάτων του NATO μέσω Ελλάδας και ειδικότερα του Έβρου μετά από πολλά χρόνια

Τα βρετανικά στρατεύματα της 20ης Ταξιαρχίας Πεζικού και της 11ης Ταξιαρχίας Πεζικού έφτασαν το απόγευμα της Δευτέρας 29 Μαΐου 2017 στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης “ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ” για να συμμετάσχουν στο ΝΑΤΟ άσκησης Noble Jump.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ελλάδας συνεισέφεραν μαζί με την τοπική αστυνομία και τις αρχές του αεροδρομίου, εξασφαλίζοντας την είσοδο και την ασφάλεια των δυνάμεων του Ηνωμένου Βασιλείου.

Στρατιωτικός εξοπλισμός και οχήματα από την 20η Ταξιαρχία (Ηνωμένο Βασίλειο) έφτασαν στην Ελλάδα το πρωί της Τρίτης 30 Μαΐου 2017 στο πλαίσιο προετοιμασίας για την Άσκηση Noble Jump 2017.

Η άσκηση Noble Jump είναι ένα γεγονός ορόσημο για το NATO αυτό το έτος, καθώς αντιπροσωπεύει την πρώτη σημαντική άσκηση στην οποία οι σημαντικές δυνάμεις και ο εξοπλισμός τους κινούνται σε ολόκληρη την Ευρώπη για να καταδείξουν την ικανότητα της Συμμαχίας να αναπτύσσει γρήγορα δυνάμεις όπου χρειάζεται για να αποτρέψουν τις συγκρούσεις

φωτογραφίες: Ισαάκ Πατσίδης 

Προηγούμενο άρθροΠεριοδεία του Δημήτρη Κουτσούμπα στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη
Επόμενο άρθροΟλοήμερες αντινατοϊκές εκδηλώσεις στην Αλεξανδρούπολη