Τα δύο μεγάλα κόμματα προχωρούν σε ζυμώσεις, για να ανασχέσουν φυγόκεντρες τάσεις και να είναι έτοιμα όταν φθάσει η ώρα των περιφερειακών εκλογών

Σημαντικές μεταβολές στον αυτοδιοικητικό χάρτη μαθαίνουμε ότι φέρνουν οι αλλαγές που υπήρξαν και το όριο του 43% που μπήκε από το υπουργείο Εσωτερικών στο πρόσφατο νομοσχέδιο του αρμόδιου υπουργού Μάκη Βορίδη.

Το γεγονός ότι η απλή αναλογική περιορίζει τις καθόδους μικρών συνδυασμών, που ως στόχο έχουν με μερικές εκατοντάδες ψήφων να εκλέγουν δημοτικούς συμβούλους και να επιδιώκουν συνδιοίκηση, οδηγεί αυτόματα στη συγκρότηση μεγάλων συνδυασμών (άρα και περισσότερο ελεγχόμενων από τα μεγάλα κόμματα). Πηγές της στήλης, λοιπόν, τονίζουν πως ήδη τα δύο μεγάλα κόμματα προχωρούν σε ζυμώσεις, για να ανασχέσουν φυγόκεντρες τάσεις και να είναι έτοιμα όταν φθάσει η ώρα των περιφερειακών εκλογών.

Ηδη, πάντως, η Ν.Δ. μελετά τη στάση της σε μεγάλους δήμους όπου δεν είχε καν ψηφοδέλτιο δικών της αυτοδιοικητικών ή είχε χαμηλή παρουσία, όπως η Λάρισα, η Πάτρα, η Νίκαια Πειραιά, το Ηράκλειο κ.ά. Επίσης, συζητήσεις και ζυμώσεις θα υπάρξουν και για δημοτικές παρατάξεις που σπάνε τη «γραμμή» και λειτουργούν αντάρτικα, αποδυναμώνοντας τους κεντρικούς συνδυασμούς.

ΠΗΓΗ www.parapolitika.gr

Προηγούμενο άρθροΔιπλασιάστηκαν τα ραντεβού εμβολιασμού των 18-25 μετά το Freedom Pass
Επόμενο άρθροΟ Κινηματογράφος Ηλύσια επιστρέφει δυναμικά με ένα πλούσιο πρόγραμμα