Τη μισή δουλειά για την πρόκριση στη φάση των «16» του Challenge Cup έκανε το βράδυ της Τετάρτης (02/12) η ομάδα βόλεϊ του Εθνικού Αλεξανδρούπολης νικώντας με 3-1 στο κλειστό «Μιχάλης Παρασκευόπουλος» την Πριέβιντζα και στις 16 Δεκεμβρίου θα ταξιδέψει στην Σλοβακία για να σφραγίσει το εισιτήριο.

Οι παίκτες του Σάκη Μουστακίδη ήταν καλύτεροι από τους αντιπάλους τους στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και πανηγύρισαν ακόμα μία ευρωπαϊκή νίκη, παίρνοντας παράλληλα το προβάδισμα για την πρόκριση ενόψει της ρεβάνς. Οι Εβρίτες πήραν το πρώτο σετ με 25-15, ενώ οι Σλοβάκοι ισοφάρισαν σε 1-1 με 25-23. Ο Εθνικός δυσκολεύτηκε, αλλά πήρε το τρίτο σετ με 31-29, ενώ πήρε τη νίκη με το 25-16 στο 4ο. Σε αυτό το τελευταίο σετ ο προπονητής της θρακιώτικης ομάδας έδωσε χρόνο συμμετοχής και στον Παρασκευά Τσέλιο. Για μεγάλο χρονικό διάστημα έπαιξε για τον Εθνικό ο Σωκράτης Χαραλαμπίδης που αντικατέστησε επάξια τον Ανέστη Δαλακούρα που αγωνίστηκε μόνο στο 1ο σετ. Πρώτος σκόρερ του Εθνικού και του αγώνα ο Λούκα Σούλαγιτς με 25 πόντους, ενώ σε καλή μέρα βρέθηκαν οι Τουράνιανιν και Κασαμπαλής. Σημαντικό ρόλο στη νίκη των γηπεδούχων έπαιξαν και τα μπλοκ τα οποία ήταν 12-0 υπέρ τους.

Πριν το παιχνίδι ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης τίμησε τον προπονητή της Πριέβιντζα Jaroslav Vlk, ο οποίος τη σεζόν 1994-95 είχε φορέσει τη φανέλα της ελληνικής ομάδας.

Ο επαναληπτικός θα διεξαχθεί την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου στις 19:00 ώρα Ελλάδας, στο City Arena της επαρχίας Trencin στην κεντροδυτική Σλοβακία και ο Εθνικός προκρίνεται ακόμα και αν χάσει με σκορ 3-2. Αν γνωρίσει την ήττα με 3-0 ή με 3-1 η πρόκριση θα κριθεί στο λεγόμενο «χρυσό σετ».

Δείτε φωτογραφίες από τον αγώνα:

Ρεπορτάζ – Επιμέλεια: Κοσμάς Πανταζής & Γιάννης Ναλμπάντης  

Προηγούμενο άρθρο212.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΣΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΚΗΠΩΝ
Επόμενο άρθροΣΥΡΙΖΑ εναντίον Τσίπρα μέρος ΙΙ: Νέο κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην απεργία από το ίδιο του το κόμμα