Σε ένα καλό ματς στο στάδιο Φώτης Κοσμάς, με λίγο δυστυχώς κόσμο λόγω της βροχής, ο Έβρος Σουφλίου ήταν αυτός που πανηγύρισε στο τέλος επικρατώντας με 3-2 της Ένωσης Άνθειας/Αρίστεινου και κατακτώντας έτσι το Κύπελλο της ΕΠΣ Έβρου, στον 39ο τελικό του θεσμού.

Από τη μία οι παίκτες του Σουφλίου έδειξαν ότι παρά τα όσα προβλήματα αντιμετωπίζει φέτος η ομάδα τους, έχει ποιότητα, έχει εμπειρία και αυτό μέτρησε πάρα πολύ σήμερα. Από την άλλη η Άνθεια απέδειξε το πόσο καλή ομάδα είναι και ότι δίκαια βρέθηκε στον τελικό. Αυτό φάνηκε ειδικά όταν βρέθηκε να χάνει με 2-0, αλλά δεν τα παράτησε και επέστρεψε στο παιχνίδι.

Ο Έβρος Σουφλίου ευτύχησε να προηγηθεί νωρίς, γεγονός που του έδωσε μία μεγάλη ώθηση για τη συνέχεια, ενώ ήταν και η ομάδα που μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι, με την Ένωση να είναι πολύ αγχωμένη στην αρχή. Η πρώτη φάση του αγώνα ωστόσο ανήκει στην ομάδα του Νότιου Έβρου, με τον Μπινόπουλο όμως να μπλοκάρει εύκολα το σουτ που του έγινε στο 3′. Στο 8′ ο Ζυγκερίδης θα προειδοποιήσει την Άνθεια, με το σουτ του να σταματάει στο δοκάρι. Τέσσερα λεπτά μετά η ομάδα του Δημήτρη Χατνάκη θα πάρει προβάδισμα με ένα φανταστικό γκολ από τον Δραγανίδη ο οποίος σούταρε από πολύ μακρινή απόσταση στέλνοντας τη μπάλα σε σημείο που ο Μπαμπλής δεν μπορούσε να αντιδράσει. Στο 14′ το σουτ του Ζιγκερίδη θα φύγει άουτ, ενώ την ίδια κατάληξη θα έχει και εκείνο του Σιβούδη στο 27′.

Στο 38′ η Άνθεια θα χάσει την πρώτη σημαντική της ευκαιρία στο ματς όταν ο Καλέτσιος θα βρει τον Καβατζικιώτη και αυτός θα σουτάρει στην αγκαλιά του Μπινόπουλου. Ένα λεπτό μετά και πάλι με πρωταγωνιστή τον Μπάμπη Ζυγκερίδη ο Έβρος Σουφλίου θα απειλήσει, με τον πορτιέρο της Άνθειας να αποκρούει το σουτ του Έλληνα επιθετικού.

Το δεύτερο μέρος θα ξεκινήσει με τον ίδιο τρόπο που τελείωσε το πρώτο, και με το Σουφλί να κάνει άλλη μία ευκαιρία με ένα μακρινό σουτ του Εμρέ που μπλόκαρε ο Σάκης Μπαμπλής στο 51′. Στο 58′ ο Εμρέ θα θα διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του καθώς με μία πολύ ωραία ατομική προσπάθεια πέρασε τον αντίπαλο του, έφτασε απέναντι στον Μπαμπλή και έστειλε τη μπάλα στην κλειστή γωνία του τερματοφύλακα της Άνθειας. Στη φάση αυτή έχει ευθύνη ο γκολκίπερ των «κίτρινων». Σε αυτό το σημείο πολύ πίστεψαν ότι το παιχνίδι είχε τελειώσει, αλλά στην Ένωση είχαν άλλη άποψη. Το Σουφλί επαναπαύθηκε, έμεινε πίσω και ο αντίπαλος του το εκμεταλλεύτηκε. Αρχικά μείωσε σε 2-1 με πολύ ωραία κεφαλιά του Καλέτσιου μετά από εκτέλεση φάουλ του Σιβούδη στο 65′ και στη συνέχεια έφερε το ματς στα ίσια με προβολή του Τσαπάνη ο οποίος άθελα του χτύπησε στη φάση του γκολ τον Μπινόπουλο.

Ωστόσο, στα τελευταία λεπτά, μίλησε η εμπειρία των παικτών του Έβρου Σουφλίου. Στο 83′ μετά από κόρνερ του Δραγανίδη, ο Ζυγκερίδης με ωραία κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 3-2. Η Άνθεια πάλεψε στο τέλος για την ισοφάριση,  αλλά η κεφαλιά του Καβατζικιώτη στο 87′ εξουδετερώθηκε από τον Μπινόπουλο που μπλόκαρε, ενώ στο 90+4 ο Καπανίκας δεν μπόρεσε στο τετ α τετ να βρει δίχτυα στέλνοντας τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια της εστίας.

Μετά το τέλος του αγώνα όλοι οι παίκτες της Ένωσης Άνθειας/Αρίστεινου έτρεξαν πάνω στον Μπαμπλή που είχε γονατίσει και ήταν απαρηγόρητος, ενώ στο απόλυτο κοντράστ των συναισθημάτων οι πανηγυρισμοί είχαν ξεκινήσει από τους παίκτες του Έβρου Σουφλίου.

Συνθέσεις: 

Έβρος Σουφλίου (Δ. Χατνάκης): Μπινόπουλος, Μπάμνιος, Πετκίδης, Λειβαδιώτης, Λίτσιος, Δραγανίδης, Εμρέ (90+2 Δροσάκης), Χιζανασβίλι (86′ Χατζάκος), Μέρτικας (90+1 Μαργαρίτης), Ευφραιμίδης, Ζυγκερίδης.

Ένωση Άνθειας/Αρίστεινου (Μ. Φλώρος): Μπαμπλής, Δουμπουλάκης, Καρασερίδης, Απότας, Αρσενίου, Τσαπάνης, Δορουγιδένης (59′ Τερζής Β.), Καλέτσιος, Μαλτέζος (81′ Καπανίκας), Σιβούδης (87′ Κουτσούκης), Καβατζικιώτης.

Διαιτητής: Βασιλόπουλος

Βοηθοί: Τερζόπουλος, Καραΐσκος

Ακούστε τι είπαν στο μικρόφωνο του radiomax.gr οι προπονητές των δύο ομάδων Δημήτρης Χατνάκης & Μιχάλης Φλώρος, αλλά και ο ποδοσφαιριστής του Έβρου Σουφλίου Αλέξανδρος Δροσάκης:

Ακούστε τι είπαν στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε μετά τον αγώνα οι Μιχάλης Φλώρος & Θοδωρής Καβατζικιώτης από την Ένωση Άνθειας/Αρίστεινου και οι Δημήτρης Χατνάκης & Λεωνίδας Ευφραιμίδης από τον Έβρο Σουφλίου:

 

Δείτε φωτογραφίες από τον τελικό:

 

Ρεπορτάζ – Επιμέλεια: Κοσμάς Πανταζής

 

 

Προηγούμενο άρθροΤα τρακτέρ «κατέλαβαν» το κέντρο της Αλεξανδρούπολης
Επόμενο άρθροΕντός έδρας ήττα για τη Νίκη Αλεξανδρούπολης από το Ναύαρχο Βότση