ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ ΚΑΙ ΟΙ ΔΟΥΡΕΙΟΙ ΙΠΠΟΙ ΤΟΥ!

 

Από τον Ηλία Ν. Ηλιακόπουλο

 

Οι Σκοπιανοί δεν χρειάζονται να ιδρώσουν για το όνομα Μακεδονία, έστω και ως συνθετικό της τελικής ονομασίας, που θα τους δώσει το εισιτήριο για ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε).Φροντίζουν γι αυτό οι δούρειοι ίπποι του συστήματος. Ένας εξ αυτών ο περισπούδαστος Κωστής Καρπόζηλος, ιστορικός, διευθυντής των Αρχείων σύγχρονης κοινωνικής ιστορίας (ΑΣΚΙ) Με το πρόσφατο βιβλιαράκι του “10+1 ερωτήσεις και απαντήσεις για το Μακεδονικό”, εκδόσεις «Πόλις 2018» με ύφος εκατό καρδιναλίων προσπαθεί να πείσει συνεπικουρούντος και του Δημήτρη Χριστόπουλου, ότι υπάρχει Μακεδονικό Έθνος στο κρατίδιο των Σκοπίων σε αντίθεση με όσα έλεγε πριν κάποια χρόνια ο Κύρο Γκριγκόρωφ, πως η φυλή τους είναι Σλάβοι και δεν έχουν καμία σχέση με τους Μακεδόνες του Φιλίππου και Μεγάλου Αλεξάνδρου. Το βασικό επιχείρημα, του χθαμαλού σε ήθος και επίπεδο αυτού ανδρός έγκειται στο γεγονός, ότι πάμπολλα κράτη ανά τον κόσμο έχουν αναγνωρίσει το κρατίδιο των Σκοπίων ως Μακεδονία εδώ και πολλές δεκαετίες. Ως εκ τούτου δεν είναι δυνατόν κατά την άποψή του να εγείρουμε τώρα εμείς ως Έλληνες αντιρρήσεις περί της ταυτότητάς του .Επομένως πάει και τελείωσε .Κατοχυρώθηκε κατ αυτόν ως Μακεδονία εν είδει χρησικτησίας(usucapio) και έτσι σαν να λέμε, δεν δικαιούμεθα να ομιλούμε. Κάνει λόγο, ότι μύθοι ταλανίζουν τους σύγχρονους Έλληνες, οι οποίοι δήθεν επινοούνται, γιατί έχουν χρηστική πολιτική αξία και σε μια δεδομένη στιγμή μπορούν να αποκτήσουν διαχρονική αντοχή. Επικρίνει το γεγονός, ότι οι μύθοι κατ αυτόν παγίδευσαν την χώρα μας για περισσότερο από μια γενιά, με αποτέλεσμα την εδραίωση ενός καθεστώτος συνολικής άρνησης της ταυτότητας της γειτονικής χώρας, την διατήρηση ενός συναισθήματος ανασφάλειας σε μια ούτως ή άλλως εύθραυστη γεωπολιτική ισορροπία και την ανάλωση ενός δυσανάλογα μεγάλου διπλωματικού και πολιτικού κεφαλαίου, σε μια στιγμή που η Ελλάδα είχε και συνεχίζει να έχει, άλλες μείζονες προτεραιότητες. Ποιες αλήθεια είναι αυτές, που τόσο αόριστα προβάλλει ο αριστερής κοπής ιστορικός και αν αξίζουν αυτές περισσότερο από την κατοχύρωση των απαράγραπτων Εθνικών μας Δικαίων;! Φυσικά δεν αναρωτήθηκε ποτέ, αν αποκτά την ιδιότητα του Μακεδονικού Έθνους ένα κρατίδιο, επειδή πολλές ανάξιες λόγου ελληνικές κυβερνήσεις στο παρελθόν αδράνησαν και δεν φρόντισαν να βάλλουν τα πράγματα στη θέση τους ευθύς εξ αρχής, αφήνοντας τους οθνείους αλάστορες να σφετεριστούν όνομα την Εθνική ταυτότητα αλλά και την Ελληνικότητα της Μακεδονίας .Γιατί κακά τα ψέματα, οποιαδήποτε αναφορά στο όνομα Μακεδονία , έστω και σαν δεύτερο συνθετικό περιέχει τον ύπουλο σπόρο για μεταγενέστερες αλυτρωτικές τάσεις…

Αυτά είναι ψιλά γράμματα για τον αριστεριστή ιστορικό και τους ομοίους του. Δεν τον πολυνοιάζουν, γιατί η νοοτροπία και η ιδεοληψία όλων αυτών σαν τον Καρπόζηλο έχει αποσυνδεθεί από την ιερή έννοια της πατρίδας και των υγιών εθνικών ιδεωδών. Φτάνει στην απίθανα προκλητική θέση πως «έτερον εκάτερον το τι ήταν η Μακεδονία στην Αρχαιότητα και τι είναι τώρα», η Αρχαιότητα κατ αυτόν, δηλαδή οι ρίζες μας δεν παίζει κανένα ρόλο, αφού όλα ισοπεδώνονται κατ αυτόν στο σύγχρονο γίγνεσθαι. Και άλλα πολλά αναφέρονται στο διαστρεβλωτικό σε αλήθεια πόνημα του, όταν αναφέρει ότι η Ελληνική Μακεδονία έγινε Ελληνική κατά το διανυόμενο αιώνα. Οδηγείται στην εμετική θέση πως η Μακεδονία ποτέ δεν υπήρξε μία, ούτε μόνο Ελληνική. Το αντίθετο από τον 10ο αιώνα κυκλοφορούν άφθονοι χάρτες με αντικρουόμενες εκδοχές για το μέλλον της Μακεδονίας (βλ. σελ. 29 επόμενα). Συνεχίζει πιο κάτω προκλητικά πως στο σύνθημα (η Μακεδονία είναι μια και Ελληνική, στα αυτιά οποιουδήποτε διαθέτει μια εικόνα του σύγχρονου χάρτη των Βαλκανίων έχει μόνο μια συνδήλωση: ότι η Ελλάδα διεκδικεί την έκταση του γειτονικού κράτους, αλλά και ένα τμήμα της σύγχρονης Βουλγαρίας. Έτσι ο Καρπόζηλος στο ρηξικέλευθο βιβλιαράκι του περιέχει ανακρίβειες, αλλά και επικίνδυνες θέσεις πως το αίτημα της μια και Ελληνικής Μακεδονίας ηχεί ως ένα ιμπεριαλιστικό σχέδιο, που θα τροποποιήσει τα παγιωμένα σύνορα της περιοχής μας. Καταλήγει έτσι αβασάνιστα και αυθαίρετα ότι ο εν λόγω μύθος δεν είναι απλώς αστήριχτος, αλλά και επικίνδυνος. Για αυτό κατ αυτόν πρέπει να ξεχωρίσουμε την ιστορία από την προπαγάνδα. Το Μακεδονικό πρέπει κατ αυτόν σταδιακά να περάσει από το χώρο του άβατου σε εκείνον της διαβούλευσης.

Να θυμίσουμε όμως στον Καρπόζηλο ότι κατά κάποιο τρόπο την ίδια μειοδοτική τακτική ακολουθούσαν και στο παρελθόν οι χαμερπείς Ελληνικές κυβερνήσεις, υποχωρώντας συνεχώς μπροστά στην ασυδοσία και επιθετικότητα της Τουρκίας και έτσι φτιάξαμε τις «γκρίζες ζώνες» σε πολλές βραχονησίδες του Αιγαίου. Πρόβλημα που ταλανίζει όλο και περισσότερο διαχρονικά τη χώρα μας! Ψηλά γράμματα όμως αυτά για τον αριστερό ιστορικό διεθνιστή Κωστή Καρπόζηλο και τους συνοδοιπόρους του.

Οι οπαδοί της θεωρίας αυτής που ασπάζεται ο Καρπόζηλος βλέπουν παντού εφιάλτες πίσω από τις έννοιες της πατρίδας και των εθνικών μας δικαίων και το κυριότερο εξαπολύουν μια ύπουλη προπαγάνδα για αποδόμηση κάθε Ελληνικού στοιχείου. Στο πιο πάνω πλαίσιο πρέπει να ερμηνευθεί η ανεπιτυχής σε επιχειρηματολογία προσπάθειά του για να καταδείξει ότι η Μακεδονία και οι Μακεδόνες δεν είναι Ελλάδα αλλά Σκόπια!
Στον σύγχρονο εξωμότη όμως, κατά τα ειωθότα αριστερής κοπής και ψευτο κουλτούρας, βαθυστόχαστο δήθεν της ιστορίας, όπως προβάλλεται, πρέπει να του υπομνησθεί ο τεράστιος βασιλικός τάφος στην Αμφίπολη Σερρών. Είναι άραγε μόνο τάφος του στρατηγού Νέαρχου ή μήπως κρύβει φοβερά μυστικά, τα οποία ηθελημένα δεν “βγάζουν στην φόρα” οι κοσμοεξουσιαστές, για να μην υπάρξει τεκτονικός σεισμός πολλών ρίχτερ, που θα σηκώσει στο ζενίθ το καταρρακωμένο φρόνημα και ηθικό των Ελλήνων;! Οπότε τότε ξεκαθαρίζουν τα πράγματα, ότι δεν υπάρχει Μακεδονικό ξέχωρο από το Ελληνικό Έθνος !Γιατί πολλοί επαΐοντες υποτονθορύζουν (σιγοψυθιρίζουν) και μάλιστα έντονα, ότι το ταφικό αυτό ανάκτορο κρύβει την σορό του Μεγάλου Αλεξάνδρου, όταν την μετέφερε η μητέρα του Ολυμπιάδα πίσω από την Αλεξάνδρεια μετά τον θάνατό του.

Όταν όμως υπάρχουν τέτοιοι δούρειοι ίπποι σαν τον βαρύγδουπο Καρπόζηλο, αναρωτιέσαι από που θα προφυλαχθείς! Αφού οι χειρότεροι εχθροί έχουν αποδειχθεί πως προέρχονται εκ των έσω! Αλήθεια τι μας φταίει ο Τούσκ, όταν υπάρχει ο Καρπόζηλος!. Έτσι πέφτει δυστυχώς πάντοτε “η Τροία”. Έχετε αντίρρηση Συνέλληνες για το πόσο κακό έχει κάνει στην χώρα η αριστερή διεθνιστική διανόηση ;!

Προηγούμενο άρθροΘυρανοίξια ρωσικού ναϊδίου , στην Αλεξανδρούπολη
Επόμενο άρθροΠοιός Μάης θα φέρει την άνοιξη στο λιμάνια της Αλεξανδρούπολης; (γράφει ο Νικόλαος Παπανικολόπουλος)