ΣΚΛΗΡΟ ροκ εν ρολ στην πολιτική σκακιέρα παίζει πλέον ανοιχτά η ημισέληνος, στο πλαίσιο του σχεδίου για το τουρκικό «τόξο» που θα ενώνει τη Θράκη με τη Ρόδο και την Κω… Οι παρασκηνιακές αλλά και επίσημες επαφές των πρακτόρων που συνεργάζονται προς αυτήν την κατεύθυνση και προωθούν την τουρκοποίηση εδαφών της χώρας, έχουν αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία δύο χρόνια.
Τα δύο κεντρικά πρόσωπα στα ύπουλα σχέδια των Τούρκων είναι ο πρόεδρος του DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς κι ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Ρόδου – Κω και Δωδεκανήσων Μουσταφά Καϊμακτσή, ο οποίος, μάλιστα, σε συνέδριο που πραγματοποιήθηκε πριν από ακριβώς έναν χρόνο στη Σμύρνη είχε πει ανοιχτά ότι «οι Τούρκοι που ζουν στα νησιά υπόκεινται σε πολιτικές αφομοίωσης από την Ελλάδα».
Πριν από λίγες ημέρες, ο Τσαβούς βρέθηκε στη Ρόδο, στο πλαίσιο του Κουρμπάν Μπαϊράμ. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του συναντήθηκε, μεταξύ άλλων, με τον Καϊμακτσή και τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Μουσουλμάνων Ρόδου «Αδερφοσύνη» Μεχμέτ Τζιλασίν. «Οι Τούρκοι βρίσκονται σε φάση συντονισμού των ομάδων που απειλούν την εθνική μας κυριαρχία. Τα τελευταία τρία χρόνια έχουν κερδίσει σημαντικό έδαφος στη Θράκη, οπότε είναι σε διαδικασία οι πράκτορες της Ρόδου και της Κω να… πάρουν μαθήματα από τους Θρακιώτες ομολόγους τους» αναφέρει πρώην στρατιωτικός, που παρακολουθεί στενά τα γεγονότα στη Θράκη.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι το σχέδιο του τουρκικού «τόξου» προωθεί ο Μπιρόλ Ντοκ, στενός συνεργάτης του Ερντογάν, που στο ίδιο συνέδριο πέρυσι στη Σμύρνη είχε πει ότι «όλες οι τουρκικές κυβερνήσεις αγωνίζονται για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η τουρκική μειονότητα στην Ελλάδα».

Προηγούμενο άρθροΟι ΥΕΝΕΔ του 2015 και το ζήτημα της Γενοκτονίας (του Θεοφάνη Μαλκίδη)
Επόμενο άρθροΣτο δρόμο κινδυνεύουν να βρεθούν 150.000 δανειολήπτες