Το Σουφλί, η όμορφη πολιτεία του μεταξιού, με πάνδημη συμμετοχή των αρχών και του λαού, τίμησε τον προστάτη και πολιούχο του, τον Μεγαλομάρτυρα Άγιο Γεώργιο. Των ιερών ακολουθιών  του Εσπερινού, του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας προέστη  ο οικείος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός. Μετά τη Θεία Λειτουργία στον φερώνυμο Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου λιτανεύθηκε η ιερή εικόνα του τιμωμένου αγίου και στην Κεντρική πλατεία της πόλης εψάλη δέηση.

Στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων της πανηγύρεως του Προστάτου της πόλης, στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Σουφλίου ακολούθως πραγματοποιήθηκε, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως, η 3η Συνάντηση Χορωδιών στην οποία συμμετείχαν η Παιδική Χορωδία του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου «Εν Λευκώ», η Τετράφωνη Χορωδία «Εν Ορεστιάδι», η Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου, η Χ.Ο. Αλεξανδρούπολης  «Ευτέρπη», η «Ακαπέλα» Κορνοφωλιάς και η  Εκκλησιαστική Μαντολινάτα Σουφλίου,

Στις εορταστικές εκδηλώσεις παρέστησαν οι Βουλευτές Έβρου Αναστ. Δημοσχάκης και Δημ. Ρίζος, ο Δήμαρχος Σουφλίου Ευ. Πουλιλιός, ο Διοικητής της 50ης Ταξιαρχίας Ταξίαρχος Ιωαν. Τσιόπλος και άλλοι επίσημοι.

 

 

Προηγούμενο άρθροΤριήμερη επίσκεψη της Έλενας Κουντουρά στην Περιφέρεια ΑΜΘ
Επόμενο άρθροΗ χρήση γεωθερμίας αλλάζει τη φυσιογνωμία της Αλεξανδρούπολης