Με αφορμή πρόσφατη συνέντευξη του Βουλευτή Εβρου κ Παπαδάκη ο οποίος θέλησε να αναδείξει ένα πρόβλημα μιας κατοίκου του Β.Έβρου θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι:

Τα προγραμματισμένα ραντεβού των εκάστοτε νοσοκομείων είναι αρμοδιότητα των νοσοκομείων και ΜΟΝΟ των νοσοκομείων.

Καμία ευθύνη δεν φέρει το ΕΚΑΒ το οποίο είναι ανεξάρτητη υπηρεσία και σκοπός του είναι η άμεση επέμβαση στο επείγον περιστατικό.

Τα νοσοκομεία είναι υποχρεωμένα να έχουν προσλάβει το απαραίτητο προσωπικό (Διασώστες-Πληρώματα Ασθενοφόρων ) με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος όπως ορίζει ο νόμος για την λειτουργία των ασθενοφόρων τους!

Το ΕΚΑΒ πάντα και όποτε χρειαστεί είναι κοντά στον πολίτη.

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε συμβάλει και έχουμε βοηθήσει όπου υπάρχει ανάγκη είτε με την μορφή κοινωνικής μεταφοράς κάποιου ασθενούς είτε με καλύψεις σε κοινωνικές εκδηλώσεις , εκπαιδεύσεις κτλπ .

Η Θράκη μας έχει πολλές ιδιαιτερότητες και ιδιομορφίες και η κάλυψη του ΕΚΑΒ τόσο σε προσωπικό όσο και σε ασθενοφόρα δεν είναι αυτή που θα έπρεπε αν και τον τελευταίο καιρό έχουν γίνει ενέργειες για να λυθούν όλα αυτά.

Ελπίζουμε να είστε μαζί μας, έτσι ώστε να αναδείξουμε όλα αυτά τα προβλήματα και η λύση αυτών να είναι προς το συμφέρον των συμπολιτών μας.

Σας ευχαριστώ.

Υπεύθυνος Τύπου Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ 9 Θράκης

Μαυρίδης Γαβριήλ

Προηγούμενο άρθροΛάζαρος Καμπουρίδης: «Με την διακήρυξη των Αθηνών κάνουμε βήματα πίσω»
Επόμενο άρθροΣταύρος Μπάζας: «Σε όλο τον Έβρο έχουμε… Μηδέν συντηρητές – Μηδέν καθαρίστριες – Μηδέν μηχανικούς και φθίνουν οι αρχαιολόγοι»