Το γεμάτο νοήματα τραγούδι «Μεσόγειος» με την ιδιαίτερη μελωδία παρουσιάζεται η αγωνία, η προσπάθεια, η δύναμη και η ελπίδα των γονιών και κυρίως των παιδιών που χτυπήθηκαν από τους πολέμους.

Η ερμηνεία είναι του Στέλιου Βραχιόλογλου και της μικρής Κυριακής Μαστοροπούλου (8 ετών) που συγκλονίζει, σε μουσική του Στέλιου Βραχιόλογλου και στίχους του Διονύση Μαστορόπουλου.

Μέσα από το τραγούδι επιχειρείται η ευαισθητοποίηση του δυτικού κόσμου που απλά παρακολουθεί τις καταστροφές και τους κυνηγημένους από τους πολέμους γονείς με τα  παιδιά τους, χωρίς να αντιδρά.

Στη φράση του τραγουδιού «..για να μείνουμε παιδιά» αποτυπώνεται η προσδοκία που πρέπει να γίνει συνείδηση σε κάθε ενήλικα, σε κάθε γονιού, σε κάθε ηγέτη που έχει την τύχη ή την ατυχία να παίρνει αποφάσεις για τις ζωές των ανθρώπων. Δεν έχω μέλλον και ελπίδα για το μέλλον, το μεγάλο στοίχημα.

Στο video clip του τραγουδιού που γυρίστηκε στην όμορφη Αλεξανδρούπολη, ο γνωστός σκηνοθέτης George Ant με συνδυασμό πλάνων από τοπία και με χειρισμό εικόνων, παιδιών και ηθοποιών, σύνθεσε αριστοτεχνικά την τραγωδία τους, την αισιοδοξία για τα παιδιά των πολέμων και την ελπίδα για το μέλλον των χτυπημένων από τον πόλεμο προσφύγων, την ευαισθητοποίηση του κόσμου αλλά και την αποδοχή και την ενσωμάτωσή τους σε μια κοινωνία, που όταν υπάρξουν οι κατάλληλες συνθήκες, μπορεί να είναι πραγματική.

Μακριά από τις πολιτικές και την κακή διαχείριση, εστιάζει με πολύ όμορφο τρόπο στην καταδίκη του πολέμου και στην προστασία και στην αγάπη για τα παιδιά. Είμαστε πολύ περήφανοι για τέτοιες δημιουργίες που γεννιούνται στην πόλη μας.

Προηγούμενο άρθρο7 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα τον Ιούλιο , στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη
Επόμενο άρθροΟριακά διψήφιος ο ΣΥΡΙΖΑ σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη