Με ομιλητές τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Ευάγγελο Λαμπάκη, τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης Γιώργο Παυλίδη, τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς και τον πρόεδρο του ΜΓΣ Εθνικού Αλεξανδρούπολης Αυγερινό Μεσινέζη πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 5 Ιουλίου στο Νομαρχείο της Αλεξανδρούπολης η συνέντευξη Τύπου για τη δημιουργία νέου κλειστού γυμναστηρίου στην πρωτεύουσα του Έβρου.

Όπως ειπώθηκε το νέο κλειστό θα είναι έτοιμο το 2018 ή στις αρχές του 2019, ενώ θα έχει χωρητικότητα 1000 έως 1300 θέσεις και 13 μέτρα ύψος και θα εδρεύει τελικά δίπλα στο νέο κλειστό κολυμβητήριο. Χθες σε συνέντευξη του στον Δημήτρη Κολιό και στον Maximum FM 93,6 ο δήμαρχος κ. Λαμπάκης είπε πως θα γίνει στο πάρκο Παρμενίωνα, αλλά μετά από διαβουλεύσεις με τις τεχνικές του υπηρεσίες προτιμήθηκε ως καλύτερη λύση ο χώρος δίπλα στο κολυμβητήριο. Μάλιστα, ο κ. Λαμπάκης τόνισε πως σε αυτό θα προπονούνται ομάδες που ασχολούνται με το βόλεϊ, το χάντμπολ, το μπάσκετ και η ενόργανη γυμναστική. Για την ενόργανη ο δήμαρχος της Αλεξανδρούπολης είπε συγκεκριμένα ότι θα ήταν πολύ καλό να καταφέρουν να την εντάξουν στο καινούριο γήπεδο γιατί οι συνθήκες του ΤΟΛ της Μαΐστρου στο οποίο προπονούνται οι αθλητές δεν είναι καθόλου καλές.

Αύριο ο κ. Λαμπάκης θα συναντηθεί στην Αθήνα με τους ανθρώπους της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού με σκοπό να προχωρήσει το θέμα. Αξίζει να σημειωθεί πως το έργο πραγματοποιείται στο φάσμα του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων το οποίο το διαχειρίζεται η Περιφέρεια, η οποία και εξασφάλισε τη χρηματοδότηση με τον κ. Παυλίδη να βρίσκει τα 4 εκατομμύρια ευρώ που απαιτούνται. Όπως είπε ο κ. Παυλίδης ζήτησε από τον Υφυπουργό Ανάπυξης Αλέξη Χαρίτση να γίνει το κλειστό στην Αλεξανδρούπολη γιατί είναι αναγκαίο για την πόλη.

Το επόμενο διάστημα θα γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες όσο αφορά το εμβαδόν του νέου κλειστού και άλλα χαρακτηριστικά του.

Ρεπορτάζ – Επιμέλεια: Κοσμάς Πανταζής

 

Προηγούμενο άρθροΓιαννακίδου Αγγέλα: Μιλάει για το ντοκιμαντέρ που πρόβαλε το ΟΤΕ HISTORY ‘Αλεξ/πολη Φως στην Ιστορία’
Επόμενο άρθροΛεωνίδας Χέλης: Εμείς στην ΛΑ.Ε δεν έχουμε ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ