Ήταν δυστυχώς να μην γίνει η αρχή, αφού μετά το πρώτο επιβεβαιωμένο θετικό κρούσμα στον κορονοϊό, το οποίο ΠΡΩΤΟ σας ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ το Evros-news.gr, οι νέες πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι τρία συνολικά, μέχρι στιγμής, τα θετικά κρούσματα στον Έβρο.

Συγκεκριμένα, μετά τον γνωστό Αλεξανδρουπολίτη μουσικό, ηλικίας κάτω των 50 χρόνων, που νοσηλεύεται στην Μονάδα Αρνητικής Πίεσης του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης και το αποτέλεσμα του τεστ για κορονοϊό βγήκε θετικό, το ίδιο συνέβη και με το νεαρό γιο του. Μάλιστα, οι πληροφορίες θέλουν τον δεύτερο που έχει πάει στο εξωτερικό, σε γειτονική χώρα (μάλλον Τουρκία) και ίσως (γιατί τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο) να μετέφερε τον ιό και στον πατέρα του. Αυτός πάντως βρίσκεται σε καραντίνα στο σπίτι του και δεν χρειάζεται να νοσηλευθεί.

 

Τρίτος Αλεξανδρουπολίτης που έκανε τεστ στη Θεσσαλονίκη

Το τρίτο κρούσμα αφορά επίσης άτομο νεαρής ηλικίας, φοιτητή που είχε ταξιδέψει στο Λονδίνο για κάποιες εξετάσεις και επιστρέφοντας μέσω Θεσσαλονίκης, έδωσε εκεί δείγμα για το τεστ. Ενημερώθηκε όταν επέστρεψε στην Αλεξανδρούπολη όπου μένει, πως το αποτέλεσμα είναι θετικό και έτσι ενημέρωσε τον ΕΟΔΥ και το Π.Γ.Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης ως Νοσοκομείο αναφοράς, που του έδωσαν οδηγίες για τις ενέργειες του από δω και πέρα.

Υπήρξε και άλλη μια περίπτωση, επίσης φοιτητή που είχε ταξιδέψει στην Αγγλία και επέστρεψε με πυρετό, ο οποίος κατάγεται από την Ροδόπη και τέθηκε σε καραντίνα μόνος του στο σπίτι. Ο πατέρας του ενημέρωσε τον ΕΟΔΥ, του πήραν δείγμα, αλλά το αποτέλεσμα του τεστ για αυτόν ήταν αρνητικό. Παραμένει όμως σε κατ οίκον περιορισμό.

 

Έντονη ανησυχία στην Αλεξανδρούπολη και όλο τον Έβρο

Οι εξελίξεις αυτές και το γεγονός ότι και ο κορονοϊός έφτασε και στον Έβρο, κάτι που θα γινόταν αργά ή γρήγορα, σκόρπισε ανησυχία στην Αλεξανδρούπολη και ολόκληρο το νομό. Κι αυτό γιατί τόσο το πρώτο κρούσμα, ο γνωστός μουσικός, όσο και ο γιος του, δεν είχαν σταματήσει όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα την δραστηριότητα τους, ήταν άτομα με έντονη κοινωνική, καθημερινή παρουσία και όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί τους ανησυχούν μήπως τους μετέδωσαν τον κορονοϊό.

Στις υπηρεσίες του ΕΟΔΥ και του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης έχει σημάνει συναγερμός και γίνεται… ιχνηλάτηση των επαφών και συναντήσεων τους, προκειμένου να διαπιστωθεί πιθανή εξάπλωση του ιού σε άλλα άτομα και να τεθούν όλα σε καραντίνα με κατ οίκον περιορισμό. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν θα μείνουμε και στην περιοχή μας στα 3 μόνο κρούσματα.

 

Αποτελέσματα για το τεστ κορονοϊού βγάζει πλέον και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Από σήμερα πάντως, αποτελέσματα για το τεστ του κορονοϊού μπορεί να βγάζει και το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, αφού ήρθε η πιστοποίηση από το υπουργείο Υγείας. Έτσι δεν θα χρειάζεται να στέλνονται πλέον όλα τα δείγματα στην Θεσσαλονίκη, αλλά θα μπορεί και στην Αλεξανδρούπολη να γίνεται η διάγνωση για τον κορονοϊό.

ΠΗΓΗ: www.evros-news.gr

Προηγούμενο άρθροΣοβαρά επεισόδια στον Έβρο τα ξημερώματα – Άγρια μάχη για 90 λεπτά – Συντονισμένη επίθεση από Τούρκους αστυνομικούς
Επόμενο άρθροΦωτίστηκε ο φράχτης στον Έβρο