Χωρίς τέρματα έληξε το παιχνίδι ανάμεσα στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης και τη Δόξα Δράμας στο στάδιο Φώτης Κοσμάς για την 8η αγωνιστική του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής. Ένα ματς που έγινε κάτω υπό πολύ καλές καιρικές συνθήκες και με αρκετό κόσμο στις εξέδρες.

Σε ένα μέτριο παιχνίδι με ένα πολύ κακό πρώτο ημίχρονο με μία μόνο κλασσική ευκαιρία, ο Εθνικός πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας κόντρα στους Μακεδόνες, έχοντας σε πολύ καλή μέρα τον τερματοφύλακα του Κώστα Συριτούδη ο οποίος έπιασε ένα πέναλτι και ήταν πολύ σταθερός όποτε χρειάστηκε να βοηθήσει.

Η μεγαλύτερη και μοναδική ευκαιρία στο α’ ημίχρονο ανήκει στη Δόξα, με τον Κουμπρόγλου να βγάζει τη σέντρα, τον Δούμπλατζη να παίρνει την κεφαλιά και τον πορτιέρο των γηπεδούχων να αποκρούει εντυπωσιακά κρατώντας το μηδέν. Η Δόξα που ήταν κυρίαρχη στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα τέσσερα λεπτά μετά το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους έχασε άλλη μία ευκαιρία, με τους παίκτες της θρακιώτικης ομάδας να απομακρύνουν τον κίνδυνο. Στο 53′ είναι η πρώτη φορά στο ματς που θα απειλήσει ο Εθνικός όταν μετά από απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τσαμουρλίδη η μπάλα θα φύγει λίγα εκτατοστά δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Μένκα. Τρία λεπτά μετά ο Γαϊδαρτζής από πλεονεκτική θέση δεν θα μπορέσει να βρει δίχτυα σουτάρωντας πολύ ψηλά.

Στο 59′ οι «Μαυραετοί» θα κερδίσουν πέναλτι όταν μετά από σέντρα του Κουμπρόγλου ο Θάνος θα βρει τη μπάλα με το χέρι. Την εκτέλεση θα αναλάβει ο Γαϊδαρτζής, με τον Συριτούδη να πέφτει στην αριστερή του γωνία και να αποκρούει σώζοντας για ακόμα μία φορά την ομάδα του. Τη χρονική αυτή στιγμή θα πέσει μία φωτοβολίδα μέσα στο γήπεδο, η οποία και προκάλεσε ζημιά στο ταρτάν του στίβου. Στο 75′ ο γκολκίπερ της ομάδας της Αλεξανδρούπολης θα μπλοκάρει τη μπάλα από την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Περσίδη, ενώ στο 81′ θα ακυρωθεί δικαίως ως οφσάιντ το γκολ της Δράμας.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτό ήταν το πρώτο επίσημο παιχνίδι για το Νίκο Γκαϊδατζή κόντρα στην πρώην του ομάδα τον Εθνικό, μετά την μεταγραφή του στη Δόξα Δράμας το καλοκαίρι.

Συνθέσεις:

Εθνικός Αλεξανδρούπολης (Κώστας Βουρδόγλου): Συριτούδης, Θάνος, Τσαμουρλίδης, Παρασκευάς, Μπαρμπαγιάννης, Τσορμπατζίδης, Πελτέκης (88′ Κριεζής), Τορομανίδης, Γωνιάδης, Τσέκος (76′ Ερκάν), Μαμούτ (62′ Αμπραχαμιάν).

Δόξα Δράμας (Ανδρέας Παντζιαράς): Μένκα, Ρεβυθόπουλος, Βιτλής, Χαριτωνίδης, Βραμέντζαλης, Μπάμπουρας, Κουμπρόγλου, Κανετίδης (67′ Γκαϊδατζής), Γαϊδαρτζής, Δούμπλατζης (58′ Ντο Σάντος), Λάσπατζης (46′ Περσίδης).

Διαιτητές: Σημαιάκης, Καμπερίδης, Μηναδάκης

Ακούστε αποσπάσματα των όσων είπαν στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε μετά το ματς οι προπονητές και οι παίκτες των δύο ομάδων:

Ανδρέας Παντζιαράς – Προπονητής Δόξας Δράμας

Α. ΠΑΝΤΖΙΑΡΑΣ 04-11-2015 by Maximum936fm on Mixcloud

Κώστας Βουρδόγλου – Προπονητής Εθνικού Αλεξανδρούπολης

Κ. ΒΟΥΡΔΟΓΛΟΥ 04-11-2015 by Maximum936fm on Mixcloud

Νίκος Γκαϊδατζής – Παίκτης Δόξας Δράμας

Ν. ΓΚΑΪΔΑΤΖΗΣ 04-11-2015 by Maximum936fm on Mixcloud

Κώστας Συριτούδης – Παίκτης Εθνικού Αλεξανδρούπολης

Κ. ΣΥΡΙΤΟΥΔΗΣ 04-11-2015 by Maximum936fm on Mixcloud

Δείτε φωτογραφίες από τον αγώνα:

Ρεπορτάζ –  Επιμέλεια: Κοσμάς Πανταζής

Προηγούμενο άρθροΚαταψηφίστηκε και αποσύρθηκε το άρθρο για τη φορολόγηση στις μικρές ζυθοποιίες
Επόμενο άρθροΑγιασμό για τη νέα σεζόν και βραβεύσεις από τον Όμιλο Ενόργανης Γυμναστικής Αλεξανδρούπολης (photos)