“Ακόμα δύο συνάδελφοι τραυματίστηκαν σήμερα 8/5/2023 στο έργο της περιφερειακής οδού που κατασκευάζεται με γρήγορους ρυθμούς μετά από παραγγελία του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολεμικών και ενεργειακών σχεδιασμών.

Ευχόμαστε στους συνάδελφους γρήγορη ανάρρωση. Είμαστε στο πλευρό τους σε ότι χρειαστούν. Απαιτούμε να διενεργηθεί έλεγχος από το ΣΕΠΕ για τα αίτια του «ατυχήματος» και να αποδοθούν ευθύνες σε όλους τους εμπλεκόμενους.

Λίγες μόλις μέρες μετά το συμβάν στο εργοτάξιο του Απαλού και ενώ είχαμε έγκαιρα προειδοποιήσει όλους τους εμπλεκομένους ,το νέο ‘’ατύχημα’’ αποδεικνύει ξανά ότι η εργοδοσία δεν λογαριάζει την ασφάλεια των εργατών αφού για αυτήν πρόκειται για κόστος και χάσιμο χρόνου. Αντίθετα πιέζει για να βγει γρηγορά η δουλειά με εξοντωτικούς ρυθμούς, υπερωρίες και χαμηλά μεροκάματα.

Η ‘’ανάπτυξη’’ της Αλεξανδρούπολης για την οποία πανηγυρίζουν οι κυβερνητικοί παράγοντες, άλλοι επίδοξοι κυβερνητικοί σωτήρες και οι τοπικοί ‘’άρχοντες’’ είναι βουτηγμένη στο αίμα. Φέρνει αμύθητα κέρδη για κατασκευαστικούς και άλλους επιχειρηματικούς ομίλους και από την άλλη, σακατεμένους εργάτες με ανύπαρκτα δικαιώματα.

Στα διαφορά έργα που είναι σε εξέλιξη στην περιοχή μας, με εργάτες που όλος ο λαός της πόλης βλέπει να δουλεύουν από τα χαράματα ως αργά το βραδύ είναι η ώρα να σημάνει συναγερμός για να επιβάλλουμε μέτρα προστασίας των ζωών μας!

Το σωματείο, με παρεμβάσεις που πραγματοποίησε τις τελευταίες μέρες στους εργαζόμενους των εργοταξίων, στους εργολάβους –εργοδότες και στην επιθεώρηση εργασίας απαίτησε άμεσα μέτρα πριν είναι πολύ αργά.

Καλούμε τους συναδέλφους να μην κάνουμε βήμα πίσω για να προφυλάξουμε την ίδια μας τη ζωή, για να επιστρέφουμε σπίτι μας υγιείς. Τώρα να δυναμώσουμε το σωματείο για να διεκδικήσουμε την εφαρμογή της κλαδικής σύμβασης εργασίας που κερδήθηκε με αγώνες!

Διεκδικούμε:
· Ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της ζωής και των κατοίκων σε όλα τα μέρη που εκτελούνται έργα.
· Σταθερή δουλειά με σύγχρονα δικαιώματα, 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο.Εφαρμογής της κλαδικής ΣΣΕ με νέες αυξήσεις στα μεροκάματα.
· Άμεση στελέχωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας για να ξεκινήσουν να γίνονται ουσιαστικοί έλεγχοι στους χώρους εργασίας”.

ΕΝΩΣΗ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Προηγούμενο άρθρο1ο Πανέβριο Μαθητικό Φεστιβάλ Τοπικής Ιστορίας και Παραδοσιακής Μουσικής
Επόμενο άρθροΛάζαρος Καμπουρίδης: “Θα δούμε εμφυλιοπολεμικές εικόνες στην Τουρκία, σε περίπτωση ήττας του Ερντογάν”