Με απόφαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, κηρύσσεται τριήμερο εθνικό πένθος για τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη από την 1η έως και την 3η Μαρτίου 2023 με μεσίστια έπαρση σημαίας σε όλα τα δημόσια κτήρια και αναστολή των δημοσίων εορταστικών εκδηλώσεων.

36 νεκροί στην τραγωδία στα Τέμπη

Στους 36 ανέρχονται πλέον σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής στις 09:35 οι νεκροί από τη φονική σύγκρουση επιβατικής με εμπορική αμαξοστοιχία έξω από τη Λάρισα.

Οι επιχειρήσεις έρευνας για απεγκλωβισμό επιβατών είναι σε πλήρη εξέλιξη από διασώστες αλλά και εθελοντές που έχουν σπεύσει στο σημείο και ψάχνουν κάθε σπιθαμή. Οι έρευνα στο πρώτο και το δεύτερο βαγόνι συνεχίζεται.

Επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες, η πυροσβεστική νωρίτερα είχε ανακοινώσει από τις 6:20 τα ξημερώματα ότι υπήρχαν 32 νεκροί και 66 τραυματίες, ενώ υπήρχαν και εγκλωβισμένοι επιβάτες της αμαξοστοιχίας, η οποία λίγο μετά τις 23:00 το βράδυ της Τρίτης συγκρούστηκε με εμπορικό τρένο, λίγο έξω από τη Λάρισα.

Σε νέα ενημέρωση στις 07:30 έδωσε τηλέφωνα επικοινωνίας για συγγενείς επιβατών των τρένων που συγκρούστηκαν το βράδυ της Τρίτης στη Λάρισα.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο τύπου οι συγγενείς των επιβατών μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα: 2410 683175 και 2410 683176. Όπως είπε η ίδια στο νοσοκομείο Λάρισας έχει ξεκινήσει η διαδικασία ταυτοποίησης νεκρών ενώ για την οριστική αναγνώριση θα πρέπει να γίνει διαδικασία βιολογικής ταυτοποίησης.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής ανακοίνωσε ότι «η επιχείρηση έρευνας και απεγκλωβισμού ατόμων παραμένει σε εξέλιξη εξηγώντας ότι «αυτή τη στιγμή οι προσπάθειες έρευνας έχουν επικεντρωθεί στα δύο πρώτα βαγόνια που έχουν ανασηκωθεί με τη βοήθεια γερανοφόρων».

Η νέα ενημέρωση της Πυροσβεστικής

«Η επιχείρηση έρευνας για τον εντοπισμό εγκλωβισμένων ατόμων, στον τόπο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στην είσοδο της κοιλάδας των Τεμπών παραμένει σε εξέλιξη.

Όλες οι ενέργειες των πυροσβεστών που επιχειρούν στο σημείο επικεντρώνονται στα 3 πρώτα βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας. Τα γερανοφόρα οχήματα δημιουργούν τις προϋποθέσεις για πρόσβαση και πλήρη έλεγχο στο εσωτερικό των βαγονιών.

Ο επιβεβαιωμένος αριθμός των νεκρών ανέρχεται αυτή τη στιγμή στους 36, ενώ νοσηλεύονται 66 τραυματίες, οι 60 από αυτούς σε απλές κλίνες και οι 6 σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Στο σημείο του δυστυχήματος  επιχειρούν 150 πυροσβέστες, συμπεριλαμβανομένων στελεχών της Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών και της Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων, με 17 οχήματα και 4 γερανοφόρα, ενώ το ΕΚΑΒ συνεχίζει να συνδράμει με 30 ασθενοφόρα.

Δίνω το λόγο στην εκπρόσωπο Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα από την Ελληνική Αστυνομία έχουν διατεθεί αστυνομικοί υπηρεσιών της Διεύθυνσης αστυνομίας Λάρισας ενώ έχει μεταβεί κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Αθήνας και Θεσσαλονίκης για να συνδράμει τις τοπικές αστυνομικές αρχές.

Η διαδικασία αναγνώρισης και ταυτοποίησης των θυμάτων, στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας συνεχίζεται παρουσία αξιωματικών και ειδικών ψυχολόγων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Υπενθυμίζονται οι τηλεφωνικοί αριθμοί 2410683175 και 76 της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας στους οποίους μπορούν να καλούν οι  οικείοι και οι συγγενείς των επιβατών προκειμένου να πάρουν πληροφορίες για τους επιβάτες που μετακινήθηκαν με ασφάλεια στη Θεσσαλονίκη καθώς και για όσους έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία.

Για οποιαδήποτε εξέλιξη θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση».

ΠΗΓΗ lawandorder.gr

Προηγούμενο άρθροΚατερίνα Μπέρδου: “Η εργασιακή πολιτική έχει θετικά αποτελέσματα στους αριθμούς και αρνητικά στους νέους ανθρώπους”
Επόμενο άρθροΤο Μουσικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης και το 4ο ΕΠΑΛ ενώνουν τις φωνές τους, κατά της βίας στα σχολεία!