Χαρακτηρίστηκε με δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, το Γεωθερμικό Πεδίο του Αρίστηνου Αλεξανδρούπολης, ως το μοναδικό γεωθερμικό Πεδίο στην Ελλάδα, με δικαίωμα να εκμεταλλεύεται θερμοκρασίες 30 – 99°C.

Η απόφαση αυτή προήλθε μετά από αίτημα που υπέβαλε στο ΥΠΕΝ, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, αξιοποιώντας το δικαίωμα που μας έδινε ο νόμος από τον Μάρτιο του 2019.

 Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης κατέθεσε πλήρως επιστημονικά τεκμηριωμένο φάκελο αναδεικνύοντας τη μοναδικότητα του Γεωθερμικού Πεδίου του Αρίστηνου Αλεξανδρούπολης.

Με αυτήν την απόφαση μπορεί να αξιοποιήσει μεγαλύτερα ποσά ενέργειας προς όφελος των δημοτών, αυξάνοντας την απόδοση του έργου που κατασκευάζεται, με το ίδιο λειτουργικό κόστος και την προοπτική επέκτασης της Τηλεθέρμανσης που ήδη μελετάται από την Αντιδημαρχία Ενέργειας, Φυσικών Πόρων και Τραϊανούπολης.

Ένα ακόμη βήμα έγινε για την ανάδειξη της Αλεξανδρούπολης  ως ενεργειακού κόμβου, στόχος που είναι προτεραιότητα για τη δημοτική αρχή, τον Δήμαρχο Γιάννη Ζαμπούκη και την αρμόδια  Αντιδήμαρχο Ενέργειας, Φυσικών Πόρων και Τραϊανούπολης, Ιντζεπελίδου Ελένη.        

Προηγούμενο άρθροΔημήτρης Χαρίτου: Η Νυμφαία ο καθρέφτης αποτυχίας της κυβέρνησης στον σχεδιασμό για το άνοιγμα του τουρισμού στην χώρα
Επόμενο άρθροΤην Τετάρτη ανοίγουν όλα τα εμβόλια για τους 35-39