Ως πρώτο ουσιαστικό βήμα – αποτέλεσμα της συνεχούς επικοινωνίας με ανταλλαγή στοιχείων και πληροφοριών, που προηγήθηκε κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα – μεταξύ του Δήμου Αλεξανδρούπολης και του κινεζικού επενδυτικού ομίλου “SinoFortone Group”, χαρακτήρισαν οι δύο πλευρές την υπογραφή Μνημονίου Συνεννόησης (MoU) που έλαβε χώρα στο γραφείο του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης.

 

Το πρωί της Πέμπτης 6 Οκτωβρίου, εκπρόσωποι του κινεζικού ομίλου με επικεφαλής τους κ. Peter Zhang και Sir Richard Heygate, συνοδευόμενοι από τεχνικούς συμβούλους – στελέχη της εταιρίας “Navision Capital Partners” με επικεφαλής τους κ.κ. Alex Barlos και Mathew Edwards,  που εκπροσωπεί τα συμφέροντα του ομίλου στη χώρα μας, επισκέφτηκαν τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης κ. Ευάγγελο Λαμπάκη, με σκοπό να εκφράσουν και δια ζώσης το έντονο ενδιαφέρον τους σε τομείς επενδυτικής δραστηριότητας που ο Δήμος Αλεξανδρούπολης προσφέρει.

%cf%85%cf%80%ce%bf%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%ae-mou-%ce%bc%ce%b5-sinofortone-2

Συγκεκριμένα, τα πεδία ενδιαφέροντος που συζητήθηκαν αφορούν: α) την αξιοποίηση της έκτασης 500 περίπου στρεμμάτων που βρίσκεται μεταξύ Λιμένος και Αεροδρομίου, ιδιοκτησίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης, για την οποία οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου ήδη διενεργούν την κατάρτιση διακήρυξης ανοιχτού διεθνούς διαγωνισμού, με σκοπό την εξεύρεση και προσέλκυση επενδυτών για τη δημιουργία Διεθνούς Κέντρου Διαμετακομιστικού Εμπορίου, β) την αξιοποίηση του γεωθερμικού πεδίου Αλεξανδρούπολης – Τραϊανούπολης μέσω τουριστικής και αγροτοπαραγωγικής ανάπτυξης, όπου ο Δήμος διαθέτει και έκταση 400 στρεμμάτων για δημιουργία θερμοκηπίων και γ) την επέκταση και αναβάθμιση του δικτύου συνδυασμένων μεταφορών της πόλης και του Λιμένα.

 

Συμφωνήθηκε ότι πέραν του πλαισίου των έργων υποδομών, η προοπτική συνεργασίας και η πολιτισμική εγγύτητα μεταξύ των δύο μερών θα ενισχυθούν από έναν αριθμό κοινών συναντήσεων και δράσεων μεταξύ του Δήμου και των εκπροσώπων των συνεργαζόμενων εταιρειών της “SinoFortone”, καθώς επίσης και με προσωπικότητες κινεζικών επενδυτικών και εμπορικών Οργανισμών. Συμφωνήθηκε επίσης ότι η περαιτέρω επικοινωνία και συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών θα τεθεί στο εξής σε περισσότερο τεχνική βάση.

%cf%85%cf%80%ce%bf%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%ae-mou-%ce%bc%ce%b5-sinofortone-3

Η συνάντηση χαρακτηρίστηκε ως απόλυτα επιτυχημένη και παραγωγική και επισφραγίστηκε με την υπογραφή του σχετικού Μνημονίου Συνεννόησης από τον Δήμαρχο και τους κ. κ. Peter Zhang και Sir Richard Heygate.

Από πλευράς του Δήμου στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Τραϊανούπολης Ενέργειας & Φυσικών Πόρων κ. Ιωάννης Φαλέκας και ο Εκπρόσωπος Τύπου κ. Κώστας Γκοτσίδης.

Προηγούμενο άρθροΣτη μνήμη των δυο Θρακών ηρώων. Το φυσικό χρώμα του ουρανού στην Ανατολική Μεσόγειο (του Πασχάλη Χριστοδούλου)
Επόμενο άρθροΕπιστολή Λαμπάκη στον Τσίπρα