Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς την Κυριακή 6 και την Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022 βρέθηκε στον Έβρο, όπου πραγματοποίησε επισκέψεις σε Σχηματισμούς, Επιτηρητικά Φυλάκια και Παρατηρητήρια του Στρατού Ξηράς, στην περιοχή ευθύνης του Δ´ Σώματος Στρατού.

Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα, άτομα που στέκονται, στρατιωτική στολή και εξωτερικοί χώροι

Όπως ανέφερε χαρακτηριστηκά: 

Τα σύνορά μας είναι απροσπέλαστα! Τα στελέχη μας των ΕΔ βρίσκονται σε εξαιρετικό βαθμό εγρήγορσης με μοναδικά υψηλή αίσθηση καθήκοντος και αφοσίωσης στην αποστολή τους!

Αυτή τη σιγουριά και τη βεβαιότητα αποκόμισα από όλα τα στελέχη με τα οποία συναντήθηκα κατά την επίσκεψή μου στις Περιοχές Ευθύνης των XII και XVI Μηχανοκίνητων Μεραρχιών Πεζικού στον νομό Έβρου.
Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα, άτομα που στέκονται, στρατιωτική στολή και εξωτερικοί χώροι
Μπορεί να είναι εικόνα 6 άτομα και άτομα που στέκονται
Συνοδευόμενος από τους Διοικητές της 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγο Άγγελο Χουδελούδη και του Δ΄ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγο Ιωάννη Τσιόπλο, κινήθηκα κατά μήκος των χερσαίων ελληνοτουρκικών συνόρων στις Περιοχές Ευθύνης των XII και XVI Μηχανοκίνητων Μεραρχιών Πεζικού και επισκέφθηκα τα Επιτηρητικά Φυλάκια του Στρατού Ξηράς «ΚΗΠΩΝ», «126», «ΔΙΛΟΦΟΥ», «ΓΕΦΥΡΑΣ ΠΥΘΙΟΥ» και το Παρατηρητήριο «ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΡΤΑ» όπου επιθεώρησα το αποτρεπτικό εμπόδιο και το νέο έργο ηλεκτροδότησης.
Μπορεί να είναι εικόνα 7 άτομα, άτομα που στέκονται, στρατιωτική στολή και εξωτερικοί χώροι
Στο Στρατηγείο της XVI Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού στο Διδυμότειχο ενημερώθηκα για τις τρέχουσες επιχειρησιακές δραστηριότητες του Σχηματισμού, ενώ στην έδρα του Ενιαίου Κέντρου Ελέγχου – Επιτήρησης Συνόρων στη Νέα Βύσσα Ορεστιάδας πληροφορήθηκα σχετικά με τις ενέργειες, τις διαδικασίες και τα μέσα επιτήρησης των συνόρων μας.

Το μήνυμα που στέλνουν οι άγρυπνοι φρουροί της πατρίδας μας, οι άνδρες και γυναίκες των ΕΔ και ΣΑ μας, από τα χερσαία συνορά μας προς όλες τις κατευθύνσεις είναι ενιαίο, ηχηρό και αδιαπραγμάτευτο : Semper Parati, τα σύνορά μας είναι απροσπέλαστα, η Ελλάδα μας είναι ισχυρή!

Μπορεί να είναι εικόνα 9 άτομα, άτομα που στέκονται, στρατιωτική στολή και εξωτερικοί χώροι

Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα, άτομα που στέκονται, στρατιωτική στολή και εξωτερικοί χώροι

Μπορεί να είναι εικόνα 10 άτομα, άτομα που στέκονται και στρατιωτική στολή

Προηγούμενο άρθροΝεκρός βούλγαρος συνοριοφύλακας από πυροβολισμούς στα σύνορα με την Τουρκία
Επόμενο άρθροΣτο δρόμο προς την εκλογή του νέου Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, έως την προσεχή άνοιξη, οδεύει η Βορειοατλαντική Συμμαχία